Ödön
2 °C
11 °C

Héder Barna távozott az atlétikai szövetség éléről

2002.09.11. 16:34
Lemondott posztjáról Héder Barna, aki 2001. március 31-től volt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. Döntésének indoka: egyéb feladatai nem teszik lehetővé, hogy az atlétikai szövetség irányítására a jövőben is annyi energiát fordítson, mint eddig.
A tévés személyiségként ismertté vált 40 esztendős Héder Barna távozásával párhuzamosan értékelést is készített, amelynek lényege: az idei események bizonyították, hogy a magyar atlétika jó irányba indult el.

- Az élversenyzők és edzőik minden korábbit meghaladó mértékű támogatásával nyugodt felkészülést biztosítottunk számukra, amelynek nagyon hamar élvezhettük a gyümölcsét: 40 év után nyertünk ismét két aranyérmet Európa-bajnokságon, Münchenben, ahonnan a magyar atlétika az elmúlt 33 év legeredményesebb csapatával térhetett haza - összegzett.

Az immár exelnök a "bizonyítványban" kitért arra is, hogy a korábbi évek kiadásainak elemzésével, előrelátó tervezéssel a tavalyi 137 millió forintos negatív eredmény helyett idén a versenyzők és edzők támogatásának jelentős növelése ellenére a tervezettnél alacsonyabb, 10-15 millió forintos tartalék felhasználás várható.

- Életem meghatározó élménye volt az atlétákkal töltött másfél év, s bár tisztában vagyok azzal, hogy a világversenyek felemelő hangulatát semmi nem pótolhatja, azt is tudom, hogy a sikerekig vezető út rengeteg odaadást igényel. Mivel ezt a munkát a jövőben már nem tudom vállalni, inkább távozom - tette hozzá a leköszönt sportvezető, aki "civilben" a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége a bejelentés időpontjában ülésezett, a tanácskozást az MTI értesülése szerint a négy közül az egyik alelnök, Zsivótzky Gyula vezette.

Héder: Nem egy nap alatt döntöttem
Héder Barna azt MTI-nek azt mondta: már korábban is foglalkozott a gondolattal, hogy lemond posztjáról.

- Az ember nem egy nap alatt hoz ilyen fontos döntést, de úgy éreztem, nem lenne korrekt az atlétatársadalommal, hogy az Eb előtt lépjek vissza - nyilatkozott a leköszönt elnök. - A nyár végéig mindenképpen folytatni akartam a munkát, hogy azután nyugodt szívvel távozhassak. Több mint tíz éve dolgozom párban Palik Lászlóval és ezt MASZ-elnökként nem tudtam úgy tenni, ahogy szerettem volna.

A MASZ májusi közgyűlése csak második nekifutásra fogadta el az elnökség beszámolóját és októberre rendkívüli tanácskozást hívott össze, de Héder szerint nem emiatt mondott le.

- Tény, az ottani események nem feltétlenül amellett szóltak, hogy maradjak. Ugyanakkor nem lett volna szerencsés, ha vezetés nélkül marad a szövetség és látni akartam a megkezdett munka eredményét. A gazdasági elvárásokat teljesítettük, a versenyzők és az edzők az eddigieknél sokkal nagyobb támogatást kaptak. A rúdugró Molnár Krisztinát tudnám idézni, aki azt mondta; végre megengedheti magának, hogy kizárólag az atlétikára összpontosítson és ez látszik is a teljesítményén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?