Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baumgartner a Jordanhez kerülhet

2002.09.15. 17:07
Monzában a tizenkettedik futammal befejeződött az idei Forma 3000-es versenyévad. Baumgartner Zsolt idei legjobb eredményét elérve a hetedik lett, ám az óvások és az esetleges kizárások után még előrébb léphet. Sokkal érdekesebb viszont, hogy tesztpilóta lehet a Jordannél a magyar versenyző, emellett két csapat is érdeklődik iránta.
Baumgartner idén mutatkozott be a Forma 3000-es mezőnyben, és a szezon végére igazán belejött, sorrendben háromszor lett nyolcadik, majd a monzai zárófutamon még egy helyet sikerült előrelépnie. Fájdalom, a hetedikért sem adnak pontot, ám mivel az előtte végző három autó ellen is óvást nyújtottak be, könnyen meglehet, hogy módosítják a végeredményt, és pontot szerezhet. Mindhárom autó kizárása esetén akár a negyedik helyig rukkolhat előre.

Tesztpilótaként számítanának rá

Ennél sokkal fontosabb lehet a hír, ami az RTL Klubon elhangzott - és Zsolt megerősítette -: tárgyalások indultak - Frank Tamás segítségével - a Jordannal egy esetleges szerződésről. Természetesen nem azonnal Forma 1-es versenyzőnek szerződtetnék, de tesztpilótaként, ha úgy adódik, számítanának rá.

Ha viszont nem jönnének össze a dolgok, akkor életbe léphet az úgynevezett B-terv, mely szerint Baumgartner a Nordictól az Arden- vagy a Coloni-csapathoz szerződik. Előbbi a világbajnokságot nem hivatalosan megnyerő Thomas Enge helyére, utóbbi az ugyancsak nem hivatalosan a harmadik helyen végző Pantano helyére keres valakit.

Október elején tisztázódik a végső sorrend

S hogy miért ez a bizonytalanság? Ahogy az Index korábban megírta: a cseh Enge szervezetében a mogyoródi győzelme után jelentős mennyiségű marihuána származékot találtak. A menedzser persze védekezik, de nem tudni, hogyan döntenek az illetékesek, amire október elején kerülhet sor. Addig feltehetően marad a bizonytalanság. Enge amúgy összetettben három ponttal verte a második francia Bourdais-t, ám ha elveszik pontjait, akkor értelemszerűen változik a sorrend, és még a harmadik is lehet.