Baumgartner a Jordanhez kerülhet

2002.09.15. 17:07
Monzában a tizenkettedik futammal befejeződött az idei Forma 3000-es versenyévad. Baumgartner Zsolt idei legjobb eredményét elérve a hetedik lett, ám az óvások és az esetleges kizárások után még előrébb léphet. Sokkal érdekesebb viszont, hogy tesztpilóta lehet a Jordannél a magyar versenyző, emellett két csapat is érdeklődik iránta.
Baumgartner idén mutatkozott be a Forma 3000-es mezőnyben, és a szezon végére igazán belejött, sorrendben háromszor lett nyolcadik, majd a monzai zárófutamon még egy helyet sikerült előrelépnie. Fájdalom, a hetedikért sem adnak pontot, ám mivel az előtte végző három autó ellen is óvást nyújtottak be, könnyen meglehet, hogy módosítják a végeredményt, és pontot szerezhet. Mindhárom autó kizárása esetén akár a negyedik helyig rukkolhat előre.

Tesztpilótaként számítanának rá

Ennél sokkal fontosabb lehet a hír, ami az RTL Klubon elhangzott - és Zsolt megerősítette -: tárgyalások indultak - Frank Tamás segítségével - a Jordannal egy esetleges szerződésről. Természetesen nem azonnal Forma 1-es versenyzőnek szerződtetnék, de tesztpilótaként, ha úgy adódik, számítanának rá.

Ha viszont nem jönnének össze a dolgok, akkor életbe léphet az úgynevezett B-terv, mely szerint Baumgartner a Nordictól az Arden- vagy a Coloni-csapathoz szerződik. Előbbi a világbajnokságot nem hivatalosan megnyerő Thomas Enge helyére, utóbbi az ugyancsak nem hivatalosan a harmadik helyen végző Pantano helyére keres valakit.

Október elején tisztázódik a végső sorrend

S hogy miért ez a bizonytalanság? Ahogy az Index korábban megírta: a cseh Enge szervezetében a mogyoródi győzelme után jelentős mennyiségű marihuána származékot találtak. A menedzser persze védekezik, de nem tudni, hogyan döntenek az illetékesek, amire október elején kerülhet sor. Addig feltehetően marad a bizonytalanság. Enge amúgy összetettben három ponttal verte a második francia Bourdais-t, ám ha elveszik pontjait, akkor értelemszerűen változik a sorrend, és még a harmadik is lehet.