Judit
2 °C
7 °C

Deák Bárdos a döntőért küzdhet

2002.09.22. 11:20
A vasárnap még versenyben lévő két magyar közül Deák Bárdos Mihály magabiztos győzelemmel kezdett, azaz a folytatásban a döntőbe kerülésért léphet szőnyegre a moszkvai kötöttfogású birkózó-világbajnokságon. Berzicza Tamás viszont nagy csatában kikapott, ezzel az ötödik helyen végzett.
A 120 kg-osok mezonyében Deák Bárdosnak a kazah Georgij Csurcsumija ellen kellett biztosítania a további szereplés lehetőségét, és ez nem is okozott neki gondot: egy két-, illetve egy egy pontot érő pörgetéssel, illetve egy, az ellenfél meneküléséért kapott ponttal 4-0-ra győzött.

A fináléba kerülés viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek számára, hiszen azzal, a hazai közönség előtt birkózó Jurij Patrikejevvel találkozik, aki áprilisban legyőzte őt a finnországi Európa-bajnokság döntőjében.

A 74 kg-os kategóriában versenyző Berzicza közel állt ahhoz, hogy a 69 kg-ban világ- és kétszeres olimpiai bajnok kubai Filiberto Azcuyon túljusson, de végül 3-2-re alulmaradt. A pontok néhány másodperc alatt születtek, a kubai dobását követően Berzicza folytatta az akciót. Az intések tekintetében jobban állt, a továbbjutáshoz szükséges egyetlen pontot viszont már nem sikerült összehoznia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?