Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deák-Bárdos ezüstérmes a birkózó vb-n

2002.09.23. 12:25
A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózó világbajnokságon Moszkvában, miután a döntőben 3-0-ra kikapott az amerikai Dremiel Byers-től.<
A fináléban az első menet után 0-0 volt az eredmény. A folytatásban egy összekapaszkodás után Byers-nek sikerült kibillentenie Deák Bárdost és ezért az akcióért három pontot kapott. A magyar birkózó ezután minden megpróbált, de ellenfele taktikusan védekezett.

A 2001-ben Európa-bajnok, idén kontinensmásodik Deák Bárdos tavaly szintén ezüstérmes volt a vb-n, érdekesség, hogy Patraszban is amerikaitól, a sydneyi olimpiai bajnok Rulon Gardnertől kapott ki.

Harmadszor sem sikerült nyerni. Nekem csak az aranyérem számít - mondta rendkívül elkeseredetten a vesztes döntő után Deák-Bárdos, aki a magyar csapat egyetlen érmét szerezte.

Misi nem úgy birkózott a fináléban, mint az elődöntőben orosz ellenfelével szemben, pedig ugyanazt a taktikát kellett volna követni - értékelt Komáromi Tibor szövetségi kapitány. - El kell ismerni jobb volt az amerikai.