Deák-Bárdos ezüstérmes a birkózó vb-n

2002.09.23. 12:25
A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózó világbajnokságon Moszkvában, miután a döntőben 3-0-ra kikapott az amerikai Dremiel Byers-től.<
A fináléban az első menet után 0-0 volt az eredmény. A folytatásban egy összekapaszkodás után Byers-nek sikerült kibillentenie Deák Bárdost és ezért az akcióért három pontot kapott. A magyar birkózó ezután minden megpróbált, de ellenfele taktikusan védekezett.

A 2001-ben Európa-bajnok, idén kontinensmásodik Deák Bárdos tavaly szintén ezüstérmes volt a vb-n, érdekesség, hogy Patraszban is amerikaitól, a sydneyi olimpiai bajnok Rulon Gardnertől kapott ki.

Harmadszor sem sikerült nyerni. Nekem csak az aranyérem számít - mondta rendkívül elkeseredetten a vesztes döntő után Deák-Bárdos, aki a magyar csapat egyetlen érmét szerezte.

Misi nem úgy birkózott a fináléban, mint az elődöntőben orosz ellenfelével szemben, pedig ugyanazt a taktikát kellett volna követni - értékelt Komáromi Tibor szövetségi kapitány. - El kell ismerni jobb volt az amerikai.