Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Shaquille O'Neal és Kobe Bryant az olimpián?

2002.10.01. 12:32
Shaquille O'Neal és Kobe Bryant, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban címvédő Los Angeles Lakers két legnagyobb sztárja kész pályára lépni a 2004-es athéni olimpián, amennyiben vezetőedzőjüket, Phil Jacksont nevezik ki szövetségi kapitánynak.
Ha Jackson ott lesz Athénban, akkor mi is ott leszünk - mondta a lábujj-műtétje után lábadozó O'Neal.

A 216 centis, 143 kilós kosaras tagja volt az Atlantában győztes Dream Team III-nak, Bryant még nem vett részt ötkarikás játékokon.

A két klasszis olimpiai szereplése azután került előtérbe, hogy az 1992 óta veretlen amerikai válogatott óriási meglepetésre csak a hatodik helyen végzett az Indianapolisban rendezett világbajnokságon, ahol egyikük sem játszott.

Jugoszlávia vb-diadala megmutatta, hogy az európai kosárlabda rendkívül gyorsan fejlődik, minden csapatot komolyan kell venni - nyilatkozott Bryant. "Nagyon keményen fel kell készülnünk, ha nyerni akarunk".