Aliz
6 °C
14 °C

Vb aranyért teker Bodrogi

2002.10.09. 18:55
Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt versenyre csütörtökön két órától kerül sor a belgiumi kerékpáros világbajnokságon. Az egyéni indítású időfutamban indul Bodrogi László, aki két éve bronzérmet nyert, kiválóan szerepelt az idei Tour de France-on és a Nemzetek Nagydíján is. Bodrogi több riválisa is távol marad, így a magyar kerékpáros akár világbajnok is lehet.
Idén eddig nagyszerüen teljesített Bodrogi László, és több mint hetven helyet előrelépve, a haminckettedik helyen áll a világranglistán. A Tour de France egyik szakaszán harmadik lett, majd megnyerte a dán körversenyt, és a német Peschel mögött második helyen ért célba a Nemzetek Nagydíjának időmérőjén.

Armstrong pihen, Ullrich eltiltva

A Mapei kerekesét a francia körversenyen a Tourt sorozatban negyedszer megnyerő amerikai Lance Armstrong győzte le, ám ő ezúttal nem indul. Hiányozni fog a világbajnokság tavalyi győztese Jan Ullrich is, akit doppingvétsége miatt eltiltották.

Rövidebb a táv, mint a Touron

Bodrogi két éve bronzot nyert ebben a versenyszámban, és most is az éremesélyesek között van, bár a hivatalos célkitűzés csak az első hat hely valamelyikén megszerzése. Legkomolyabb ellenfelei alighanem Peschel és Nemzetek Nagydíját kihagyó kolumbiai Botero lesznek. Sokiáig úgy tűnt, hogy fáradtságra hivatkozva Botero a viélágbajnokságon sem vesz részt, de végül csak kipihente magát.

A magyar versenyző esélyeit csökkenti, hogy a táv mindössze negvenhárom és fél kilométer lesz - a Tour de France-on ötven kilométer volt -, az eddigi tapasztalatok szerint Bodrogi jobban szerepel a hosszabb versenyeken. A másik magyar induló, Szekeres Csaba is bekerülhet az első húszba.

Holnap az Index online tudósít a versenyről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?