Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százmilliós támogatást kaphat a vízilabda

2002.10.11. 14:14
Az ING Magyarország, a Westel és a Hewlett-Packard Magyarország készen áll arra, hogy meghatározó mértékű, az MTI nemhivatalos információi szerint százmilliós nagyságrendű támogatással felsorakozzon a magyar vízilabdasport mögé. Ennek a feltétele, hogy a cégek személyes képviseletet kapjanak az irányításban, méghozzá a legfelső szinten.
Lutter István, a liga elnöke tájékoztatta a jó hírről és a különleges konstrukcióról a távirati irodát, jelezve: a jövő szombati közgyűlés résztvevőinek kell állást foglalniuk a személyi kérdésekben. Amennyiben megválasztják Bordás Györgyöt, az ING Magyarország vezérigazgatóját társelnöknek, Bodnár Zsigmondot, a Westel vezérigazgató-helyettesét és Beck Györgyöt, a HP Magyarország vezérigazgatóját alelnöknek, akkor "szentesül az üzlet".

Maximális az egyetértés eddig

- Mindhárom szerződésben rögzítve van, hogy az érintettek azért kérnek irányítói szerepet, mert személyesen szeretnék nyomon követni a pénzük felhasználásának útját-módját - jegyezte meg a ligaelnök, hozzátéve: - Két évre érvényes támogatásokról van szó, talán mondanom sem kellene, hogy mekkora előrelépést jelentenének a sportág számára.

Lutter István hangsúlyozta, hogy az általa vezetett liga tagjai rendelkeznek a közgyűlési szavazatok mintegy 75 százalékával, s azon a ligaülésen, amelyen tárgyaltak ebben a témában, maximális volt az egyetértés közöttük.

Nem baj, hogy a Westel már eddig is befektetett

Arra a felvetésre, hogy összeegyeztethető-e a mobiltávközlési mamutcég újabb szerepvállalása a sportágban, miközben saját élcsapata van, a szakember válasza ez volt: "Természetesen ezt is megfontoltuk, s számunkra megnyugtató, hogy az alapszabály olyan kontrollálási lehetőséget biztosít a ligának az elnökség felett, ami kizár minden anomáliát."

A sikersportág merőben újszerű, s dirigenseinek reményei szerint hatásos marketingtevékenységét jelzi, hogy hamarosan megalapítják a Vízilabdát Támogatók Társulatát, vagyis a szponzorok szervezetét, amelynek vezetője szintén elnökségi tag lenne.