Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botrány a pólódöntőn: újabb határozatok

2002.10.17. 11:39
A vízilabdaszövetség elnöksége szerda délutáni ülésén tárgyalt a május 19-én a Honvéd-Vasas bajnoki döntő véres verekedése ügyében hozott másodfokú fegyelmi határozatokról, s azok jelentős részét helyben hagyta. A Vasas edzőjét az év végéig eltiltzották, míg a Honvéd játékosának büntetését mérsékelte a hétvégén tisztújító közgyűlésre készülő elnökség.
Lezárulni látszik a Honvéd-Vasas vízilabda bajnoki döntőn klirobbant verekedést követő fél éves szövetségi bénázás. A Vasas edzőjének, Somossy Józsefnek büntetését kitólták az év végéig szóló eltíltás, míg Szívós Márton négy mérkőzésre érvényes büntetését háromra mérsékelték. A fellebviteli bizottság többi döntését helyben hagyták.

Somossy nem szól hozzá

Az MTI érdeklődésére Somossy csak annyit mondott: - Nincs semmilyen hozzáfűznivalóm az elnökségi döntéshez.

A most már talán véglegesnek tekinthető büntetések: három Vasas-játékos - Hesz Máté, Varga Tamás és Mátyás Zoltán - 2002. november 30-ig nem játszhat, míg csapattársuk, Varga II Zsolt hét hivatalos találkozón nem szállhat vízbe. Szívós büntetése letelt a bajnokság első három fordulójában.

Az MVLSZ elnöksége a szerda délutáni határozatokról, s azok indoklásáról közleményt adott ki az MTI-nek.

Kaotikus állapotok az elnökségben

A sportág legfelsőbb testülete leszögezte, hogy nem értett egyet a fegyelmi bizottságok határozataival, azonban a jövőbeni feladatokra, a szombati közgyűlésen megújuló elnökségre való tekintettel az ügy mielőbbi lezárását tekintette legfontosabb szempontnak.

Az elnökség önkritikusan átvizsgálta az elmúlt két év történéseit, különös tekintettel a rájátszás mérkőzéseire, és megtárgyalta a május 19-i Honvéd-Vasas mérkőzésen történtek miatt hozott fegyelmi határozatokkal kapcsolatban beérkezett iratokat. Határozatait a közgyűlést követő időszak nyugalma és az olimpiai felkészülés zavartalanságának, valamint a közös munka sikere, a megújulás érdekében hozta.

Az elnökség úgy ítélte meg, hogy a hatályos fegyelmi szabályzat alapján jogosult a másodfokú határozat megtárgyalására, az ügy mielőbbi lezárása érdekében, az érintettek kérelme hiányában, nem kívánja megváltoztatni. Szívós Márton benyújtott kérelmét akceptálva, az arányosítás figyelembevételével, a játékos eltiltásának mértékét csökkentette.

Az elnökség a hatályos fegyelmi szabályzat alapján a fellebbviteli bizottság Somossy Józsefet felmentő határozatával szemben benyújtott kérelemre tekintettel az ügyet megtárgyalta, és megállapította, hogy az edző felelőssége a történtekkel kapcsolatban fennállt.