Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Botrány a pólódöntőn: újabb határozatok

2002.10.17. 11:39
A vízilabdaszövetség elnöksége szerda délutáni ülésén tárgyalt a május 19-én a Honvéd-Vasas bajnoki döntő véres verekedése ügyében hozott másodfokú fegyelmi határozatokról, s azok jelentős részét helyben hagyta. A Vasas edzőjét az év végéig eltiltzották, míg a Honvéd játékosának büntetését mérsékelte a hétvégén tisztújító közgyűlésre készülő elnökség.
Lezárulni látszik a Honvéd-Vasas vízilabda bajnoki döntőn klirobbant verekedést követő fél éves szövetségi bénázás. A Vasas edzőjének, Somossy Józsefnek büntetését kitólták az év végéig szóló eltíltás, míg Szívós Márton négy mérkőzésre érvényes büntetését háromra mérsékelték. A fellebviteli bizottság többi döntését helyben hagyták.

Somossy nem szól hozzá

Az MTI érdeklődésére Somossy csak annyit mondott: - Nincs semmilyen hozzáfűznivalóm az elnökségi döntéshez.

A most már talán véglegesnek tekinthető büntetések: három Vasas-játékos - Hesz Máté, Varga Tamás és Mátyás Zoltán - 2002. november 30-ig nem játszhat, míg csapattársuk, Varga II Zsolt hét hivatalos találkozón nem szállhat vízbe. Szívós büntetése letelt a bajnokság első három fordulójában.

Az MVLSZ elnöksége a szerda délutáni határozatokról, s azok indoklásáról közleményt adott ki az MTI-nek.

Kaotikus állapotok az elnökségben

A sportág legfelsőbb testülete leszögezte, hogy nem értett egyet a fegyelmi bizottságok határozataival, azonban a jövőbeni feladatokra, a szombati közgyűlésen megújuló elnökségre való tekintettel az ügy mielőbbi lezárását tekintette legfontosabb szempontnak.

Az elnökség önkritikusan átvizsgálta az elmúlt két év történéseit, különös tekintettel a rájátszás mérkőzéseire, és megtárgyalta a május 19-i Honvéd-Vasas mérkőzésen történtek miatt hozott fegyelmi határozatokkal kapcsolatban beérkezett iratokat. Határozatait a közgyűlést követő időszak nyugalma és az olimpiai felkészülés zavartalanságának, valamint a közös munka sikere, a megújulás érdekében hozta.

Az elnökség úgy ítélte meg, hogy a hatályos fegyelmi szabályzat alapján jogosult a másodfokú határozat megtárgyalására, az ügy mielőbbi lezárása érdekében, az érintettek kérelme hiányában, nem kívánja megváltoztatni. Szívós Márton benyújtott kérelmét akceptálva, az arányosítás figyelembevételével, a játékos eltiltásának mértékét csökkentette.

Az elnökség a hatályos fegyelmi szabályzat alapján a fellebbviteli bizottság Somossy Józsefet felmentő határozatával szemben benyújtott kérelemre tekintettel az ügyet megtárgyalta, és megállapította, hogy az edző felelőssége a történtekkel kapcsolatban fennállt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!