Szilvia
5 °C
16 °C

Ki lesz idén a Gyűrűk Ura?

2002.10.29. 12:12
Magyar idő szerint szerda hajnalban megkezdődik az észak-amerikai profi kosárlabda liga, az NBA 2002-2003-as szezonja. A Los Angeles Lakers várhatóan megvédi bajnoki címét, esetleg jön helyette a Sacramento.
Úgy tűnk az amerikaiak már túltették magukat azon a súlyos alázáson, amibe szeptemberben, a hazai rendezésű világbajnokságon szaladtak bele. Indianapolisban, az NBA sztárokkal addig felálló (és a profik részvételével addig veretlen) válogatottjuk előbb Argentínától, majd a későbbi győztes Jugoszláviától is kikapott és végül csak az ötödik helyen végzett.

A magyar idő szerinti szerda hajnalban kezdődő NBA sorozatot azonban nem rázta meg a válogatott bukása, és hatalmas érdeklődés előzi meg a rajtot. A programot végre sikerült összehangolni a többi amerikai-sportág bajnokságaival, az ötvenhetedik bajnokság így közvetlenül a baseball-szezont követi.

A nyitótalálkozón az Orlando Magic a Philadelphia 76ers-t fogadja. Az első játéknapon még két összecsapást rendeznek: a Sacramento Kings a Cleveland Cavaliersszel, míg a címvédő Los Angeles Lakers a San Antonio Spursszel találkozik.

A Lakers vagy. . .?

Szakértők szerint a bajnoki cím legnagyobb esélyese - csak úgy, mint az elmúlt években - a Phil Jackson vezette Los Angeles Lakers. A Chicagóval hat, majd az Lakersel újabb három bajnoki aranygyűrűt begyűjtött edző elsőszámú sztárjai továbbra is a jelenleg sérült Shaquille O'Neal és Kobe Bryant.

Az amerikai lapok szerint elképzelhető ugyan, hogy a tizennégyszeres NBA-első Los Angeles mégsem védi meg címét, de az biztos hogy a bajnokot idén is a Nyugati-főcsoport adja. A Sporting News szerint a keleti oldalról a New Jersey, a Charlotte, a Detroit és a Miami mellett nincs említésre méltó csapat, de a felsoroltaknak sem lesz esélyük megállítani a nyugati bajnokot.

A Lakers legkomolyabb ellenfelének a Sacramento Kings-et látják. A Kings az elmúlt évben a főcsoport-döntőben is a lehető legkisebb arányban (3-4) maradt alul a későbbi győztessel szemben.

Jordan bízik csapatában

Akad azonban egy keleti játékos, aki úgy érzi, az ő csapata is remekül erősített és akár a végső győzelemre is lehet esélye. A játékost ráadásul Michael Jordannak hívják, aki optimizmusát elsősorban Jerry Stackhouse Washingtonba igazolására alapozhatja. A Wizards tavaly lecsúszott a rájátszásról és még ha idén be is juthatnak, a februárban negyvenedik születésnapját ünneplő Jordan bajnoki reményei irreálisnak tűnnek.

Ez a szezon is magyar játékos nélkül kezdődik, de így is számtalan idegenlégiós szerepel a csapatokban. Szám szerint hetvenhat, ami az eddigi legtöbb az NBA történetében. A legértékesebb újonc a kínai Jao Ming, aki a játékosbörzén elsőként kelt el. A Houston centere a maga 226 centijével a mezőny legmagasabb játékosa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?