Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bajnok vereségével kezdődött az NBA-szezon

2002.10.30. 13:25
Vereséggel kezdte az NBA 2002-2003-as szezonját az előző idény bajnoka a Los Angeles Lakers. A Shaquille O,Neal-t nélkülöző csapatot a San Antonio Spurs verte saját közönsége előtt. Ebben a szezonban megdőlni látszik egy rekord, hiszen soha ennyi külföldi nem szerepelt az NBA-ban, mint az idén. Talán ennek, talán a korának köszönhetően Michael Jordan csak kispados lesz a Washingtonban.
Saját közönsége előtt elszenvedett vereséggel kezdte az NBA 2002-2003-as idényét a címvédő Los Angeles Lakers. A vendég San Antonio Spurs 87-82-re győzött, s alaposan elrontotta a bajnoki aranygyűrűket a mérkőzést megelőző ünnepségen átvevő házigazdák örömét.

A Spurs sikere egyrészt a kitűnő csapatmunkának köszönhető, ugyanakkor a Lakers kezdő ötöséből hiányzott két alapember, a lábujjműtétje után még csak lábadozó Shaquille O,Neal és az eltiltott Rick Fox.

A hazaiak közül mindössze Kobe Bryant nyújtott elfogadható teljesítményt, 27 pontja mellett 10 lepattanót is szerzett. A Spurs legjobbja Malik Rose volt 16 ponttal.

Az NBA 2002-2003-as idényének nyitó napján:
Orlando Magic-Philadelphia 76ers 95-88
Sacramento Kings-Cleveland Cavaliers 94-67
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 82-87

Soha mégh ennyi külföldi

Minden eddiginél több, 67 külföldi kosaras játszik az észak-amerikai profi bajnokság 2002-2003-as idényében. A légiósok 35 országból érkeztek, és a 29 csapatból 27-et erősítenek.

A Dallas Mavericks épít legkevésbé a hazai játékosokra, mivel 5 nem amerikait szerződtetett, míg a Memphis Grizzliesnél, a San Antonio Spursnél és a Utah Jazznél négy-négy vendég található.

Először látható lengyel (Cezary Trybanski) és skót (Robert Archibald) kosaras az NBA-ben, mindkettő a Memphisben szerepel. Az azonos állampolgárságú külföldiek legnépesebb, 9 fős küldöttsége Jugoszláviából került a tengerentúlra.

Az előző évadban 54, 1984-85-ben pedig még csak 10 légiós játszott a világ legerősebb bajnokságában.

Michael Jordan csak a hatodik ember a Wizardsban

Michael Jordan a jelenlegi elképzelések szerint nem lesz tagja a Washington Wizards kezdőötösének. A fővárosi csapat 40 esztendős szupersztárjára az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 2002-2003-as idényében - Doug Collins szakvezető döntésének megfelelően - hosszú pályafutása során először csak "hatodik" emberként számít.

- Most még nem tudom megmondani, hogy fogom ezt megélni, de ha a társak jól játszanak, nem lesz gond - nyilatkozott új státuszáról a hatszoros bajnok kosaras.

A tavaly négy év után visszatért Jordannek már az előző szezonban is csak 20-25 percnyi játéklehetőséget akart biztosítani meccsenként az edzője, de a legendás játékos általában nem volt hajlandó lejönni a pályáról, közelről látva a többiek vergődését. A Wizards magyar idő szerint csütörtökre virradóra idegenben játssza első mérkőzését a Toronto Raptors ellen.