István, Vajk
19 °C
33 °C

Újabb Lakers zakó

2002.10.31. 12:40
A második fordulóban újabb vereséget szenvedett a bajnoki cím legfőbb várományosának tartott Los Angeles Lakers. Az elmúlt három év bajnokát ezúttal a Portland verte tizenkét ponttal. Nem sikerült a bemutatkozás Michael Jordannak sem, aki mindössze nyolc pontot dobott, így nem volt meglepő, hogy csapata a Washington kikapott a Torontotól.
Az NBA a keddi nyitómeccsén meglepő vereséget szenvedett Los Angeles Lakers második meccsét is elveszítette. A még mindig sérült Shaquille O'Neal és az eltiltott Rick Fox nélkül pályára lépő bajnok ezúttal Portlandben kapott ki tizenkét pontos különbséggel.

Kicsi volt az óriás

Houstonban hatalmas várakozás előzte meg a mezőny legmagasabb játékosának, a kínai Jao Mingnek a bemutatkozását. A nagy várakozásnak - egyelőre - nagy csalódás lett a vége: az "óriás" a pályán töltött alig több mint tíz perc alatt két lepattanót és két személyit szerzett.

Az első fordulóban a Los Angelest legyőző San Antonio játékosai sem örülhettek sokáig sikerünek, hiszen egy nappal később őket verte a jóval esélytelenebbnek tartott Golden State Warriors.

Jordan sem az igazi

A 39 esztendős Jordan teljesítményén is meglátszik a nyári szünet, vagy a korábban kihagyott három idény, vagy az öregedés, vagy nem tudjuk mi, de az biztos, hogy egyelőre maga alatt teljesít. A kosaras zseni gyengén kezdte az idényt: huszonnégy perc alatt csupán nyolc pontot szerzett, - ami azért tőle szokatlanul kevés - így a Washington Wizardsnak esélye sem volt a Toronto Raptors otthonában.

Air Jordan csereként lépett pályára az első negyed végén, majd a következő játékrészben négy duplát dobott, viszont a második félidőben egyszer sem (!) volt eredményes.

Nem kell elkeseredni, ez még csak az első mérkőzésünk volt. Fizikailag rendben vagyok, a térdem nem fáj - mondta Jordan, akit ötször választottak az NBA legértékesebb játékosának, és tízszer játszott All Star-gálán.

Eredmények:
Portland TrailBlazers-Los Angeles Lakers 102-90
Toronto Raptors-Washington Wizards 74-68
Boston Celtics-Chicago Bulls 96-99
Indiana Pacers-Houston Rockets 91-82
Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 95-93
Miami Heat-Orlando Magic 86-100
New Jersey Nets-Atlanta Hawks 105-94
Detroit Pistons-New York Knicks 86-77
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 108-119
Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 83-77
New Orleans Hornets-Utah Jazz 100-75
Seattle SuperSonics-Phoenix Suns 86-73
Golden State Warriors-San Antonio Spurs 106-98
Los Angeles Clippers-Cleveland Cavaliers 96-98