Árpád
-2 °C
3 °C

Nem csak a foci van a világon

2002.11.06. 22:29
Négy jelentős labdajáték vezetői is a sportminiszter segítségét kérték, hogy sportáguk több szerepet kapjon a tévében. Jánosi György mihamarabbi megoldást kíván, míg Vitray Tamás, a sportosztály vezetője nem érti az elégedetlenség okát.
A kézi-, kosár-, röp- és vízilabda szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy közös levélben fordultak Jánosi Györgyhöz, kérve közbenjárását a televíziós közvetítések körüli anomáliák megszüntetéséhez.

A sportminiszter az MTI-től értesült a kezdeményezésről, és biztosította az érintetteket arról, hogy számíthatnak a támogatására:

"Örömmel segítek, elvégre olyan sportágak szorulnak le a képernyőről, amelyek a magyar sport értékeit jelentik. Megérdemlik a népszerűsítést, s a magam részéről mindent el fogok követni ennek érdekében. A lehető leghamarabb elkezdem a tárgyalásokat a sportközvetítésekről minden szóba jöhető televízióval" - mondta Jánosi.

A magukat "kisemmizve" érző sportágak a Magyar Televízió megváltozott műsorszerkezetét, a sportközvetítések jelentősen csökkentett számát és idejét azért kifogásolják, mert így szinte nullára csökken mérkőzéseik reklámértéke.

"Szeretnénk elérni a televíziós megjelenések tervezhetőségét, a bajnoki, a hazai és nemzetközi kupamérkőzések, illetve válogatott találkozók nagyszámú közvetítését" - szól a négy labdajáték irányítóinak közös óhaja.

Vitray Tamás, az MTV sportszerkesztőségének vezetője nem érzi, hogy jelentősen csökkent volna a sportközvetítések műsorideje, de tökéletesen megérti az elégedetlenséget. "Mi több, magam is tárgyaltam szerdán a négy közül három szövetségnek a képviselőjével, s tudom, hogy pénzt szeretnének kapni a sporttárcától a képernyőre kerülésük elősegítése érdekében, mert bizony a televíziós közvetítések költségeinek támogatására szükség van a részükről is" - mondta a nemrég kinevezett főszerkesztő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?