Ismét régi formáját hozza Mario Lemieux

2002.11.07. 14:38
Ismét szenzációsan játszott Mario Lemieux, a Pittsburgh Penguins klasszisa, aki csapatával idegenben mentett pontot a Florida Panthers ellen.
A nyirokrákból kigyógyult kanadai klasszis az első harmadban gólpasszt adott a svéd Dick Tarnströmnek, amivel a Pittsburgh megszerezte a vezetést, majd kilenc másodperccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített, így ő harcolta ki a hosszabbítást.

A hirtelen halálban egy emberelőnyt kihasználva a hazaiak győztek 4-3-ra, de az NHL szabályai szerint a Pittsburgh is egy ponttal gazdagodott, miután csak a ráadásban szenvedett vereséget. A csapatok egyébként mindössze egy-egy kétperces büntetést kaptak, ami az NHL-ben kivételesen sportszerú meccsnek számít.

A 37 éves olimpiai bajnok hokis tizenkét összecsapáson szerzett huszonkilenc pontjával toronymagasan vezet a kanadai táblázaton.

A játéknap rangadóján a szlovák Marian Hossa mesterhármasával idegenben győzött 5-2-re az Ottawa Senators a Colorado Avalanche ellen, ami azt is jelenti, hogy a denveri együttes hazai nyeretlensége már 6 mérkőzés óta tart.