Győzelmével őrzi második helyét sakkválogatottunk

2002.11.08. 10:39
Sorozatban hatodik győzelmét aratta a magyar férfi válogatott a bledi sakkolimpián, a Lékó Péter vezette csapat a tizenkettedik fordulóban a játéknap előtt a harmadik helyen álló Grúziánál bizonyult jobbnak 2,5-1,5-re.
A férfiak újabb sikere Polgár Juditnak köszönhető, aki a második táblán - remek végjátékkal - világossal nyert Jobava ellen. Ezzel a csapat két és fél pontra növelte előnyét a harmadik helyezett örményekkel szemben.

Valószínűleg a Lékó Péter apósa, Petroszjan kapitány által irányított gárda lesz a magyarok következő ellenfele. Az örmények nagy meglepetésre Ukrajnát verték 3-1-re, úgy, hogy Akopjan sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot a világbajnok Ponomarjov ellen. A címvédő oroszok - Kaszparov nélkül - a horvátok elleni győzelemmel megőrizték 2 pontos előnyüket.

Az állás: 1. Oroszország 34,5 pont, 2. Magyarország 32,5, 3. Örményország 30, 4. Grúzia, Kína és Izrael 29,5-29,5.

Jegyzőkönyv
Sturua-Lékó döntetlen
Polgár Judit-Jobava 1-0
Izoria-Almási döntetlen
Ács-Gagunasvili döntetlen
A nők az oroszokkal játszottak. Vajda Szidónia remizett, Dembó Jelena és Gara Anita vereséget szenvedett, így a csapat visszacsúszott a 12. helyre. Az éllovas grúzok újabb váratlan vereséget szenvedtek, ezúttal Vietnamtól, így a címvédő kínaiak utolérték őket.