Viola
-6 °C
-2 °C

Döntetlen a sakkolimpián

2002.11.08. 17:18
Hat egymásutáni győzelem után, az utolsó előtti fordulóban döntetlent ért el a magyar férfi sakk válogatott az örményekkel szemben, így pedig továbbra is a második. A vasárnapi záróforduló előtt két és fél pont az előnyünk, vagyis akár már egy döntetlen is elég lehet az ezüstérem megszerzéséhez.
Az örmények jól kezdték az olimpiát, magabiztos győzelmeket arattak, aztán hullámvölgybe kerültek, ahonnan sikeresen kilábaltak, ezért ugorhattak fel a harmadik helyre, és ezért játszhattak a mieinkkel.

Nem volt meglepő, hogy a találkozó békés küzdelmet hozott, a döntetlen igazából mindkét csapatnak megfelelő eredmény. Ráaadásul Lékó Péter apósa, Arsak Petroszjan a válogatott szövetségi kapitánya. Kállai Gábor a harcos jáétékárol imsert Polgár Juditot nem jelölte a második táblára, így Gyimesi Zoltán is szerepet kapott.

Aztán ahogyan várni lehetett, gyors döntetlenek - néhány lépés után megegyeztek a küzdő felek - következtek a partikban, így kölcsönös megelégedettségre zárultak az összecsapások. Lékó Akopjannal, Lputjan-Almásival, Gyimesi-Asrjannal, míg Sargiszjan-Áccsal osztozott meg a ponton.

A mieink így kockázat nélkül megőrizték előnyüket a harmadik helyezettel szemben - a pihenésről nem is beszélve -, az örmények pedig két pontot is "elvettek" a mieinktől.

A vasárnapi utolsó forduló előtt akár már a döntetlen is elég lehet a második hely megszerzéséhez. Az ellenfél azonban egyelőre még ismeretlen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!