Árpád
-2 °C
4 °C

Felfüggesztett börtönt kapott az olimpiai bajnok

2002.11.11. 13:19
Október 16-án nem jelent meg büntetőperének ítélethirdetésen Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó, így elmaradt a döntés kihirdetése. A Pesti Központi Kerületi Bíróság ezért csak hétfőn délelőtt mondta ki Farkas bűnösségét, és ezért két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Farkas ártatlannak tartja magát, és fellebbez.
Farkas 2001 márciusában barátnőjével érkezett a Merlin Bárhoz, ahol szabálytalanul parkolt autójával. Úgy gondolta, hogy addig állhat a tilosban, amíg kipakolnak az autójából.

Dulakodott is a hatósággal

A rendőrök azonban el akarták vontatni az autóját, amit ő nem hagyott. Beszállt a kocsijába, az intézkedő rendőr elélépett, Farkas viszont gázt adott, kis híján elütötte. Emiatt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat. Nem bizonyosodott be ugyanakkor, az a korábban elhangzott vád, hogy dulakodás közben megütötte volna a rendőrt.

Farkas tagadta bűnösségét

Farkas Péter mindvégig tagadta bűnösségét. Az utolsó szó jogán is csak annyit ismert el, hogy szabálytalanul parkolt. Az ügyészség képviselője tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, a védő fellebbezést jelentett be elsősorban Farkas Péter felmentését, másodsorban az ítélet enyhítését kérve.

Farkas harmadszor állt a bíróság előtt, egyszer húszezer forint megfizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezték egy rendőrrel szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?