Tönkre teheti a hadsereg a teniszbajnok karrierjét

2002.11.14. 16:04
A kötelező katonai szolgálat nem csak Magyarországon vágja tönkre a tehetséges emberek pályafutását (és a normális emberek életét). A thaiföldi hadseregbe besorozták Srichapant, Ázsia legjobb teniszezőjét, de még megúszhtaja, ha piros kártyát húz.
Félbeszakadhat Paradorn Srichaphan szépen ívelő pályafutása: az utóbbi időben szenzációsan játszó thaiföldi teniszezőt jövőre behívják katonának.

A 2000-es olimpián Sávolt Attilát (is) bucsúztató Srichapan már csak egy különös thai szokásban reménykedhet: a sorozásnál mindenki húz egy lapot, s ha az piros, nem kell bevonulnia.

A törvény az törvény, nincs mit tenni - mondta Chanachai, az edző-édesapa. - Talán kivételt tehetnének a fiammal, hisz sikereivel nagy szolgálatot tett a hazánknak. Két év katonaság azt jelentené, hogy végleg kiesne az élmezőnyből.

Srichaphan október 12-én megnyerte a puszani Ázsiai Játékokat, majd 27-én a stockholmi tornán diadalmaskodott, míg a Mester-sorozat utolsó állomásán, Párizsban elődöntős volt. Ennek köszönhetően a 16. helyre jött fel a világranglistán.