Hewitt nyerte a teniszezők Mesterek Kupáját

2002.11.17. 14:14
A torna rangjához méltóan fordulatokban gazdag, roppant színvonalas csatát hozott a döntő a férfi teniszezők 3.7 millió dollár összdíjazású sanghaji Mesterek Kupáján: a címvédő, s év végi világelső Lleyton Hewitt 3 óra 52 perces találkozón diadalmaskodott Juan Carlos Ferrero felett. A végeredmény: 7:5, 7:5, 2:6, 2:6, 6:4.
Lleyton Hewitt a svájci Roger Federert elképesztő izgalmak között nagyszerű játékkal verte szombaton, ezzel kivívta a jogot, hogy a spanyol Ferrero ellen megvédje a világbajnoki címet. Az ausztrál volt a világelső, ám Ferrero csak magának köszönheti, hogy 5-3-as vezetésről nem nyerte meg az első játszmát, a hajrában ugyanis nagyon bátortalanul teniszezett. A fordítás növelte Hewitt amúgy sem csekély önbizalmát és a második szettet 3-0-ás előny eltékozlása után is hozta.

Majd másfélmillió dollárt kasszírozott Hewitt

Úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a finálé, de Ferrero nem így gondolta. A Szúnyog becenévre hallgató spanyol roppant kiegyensúlyozott játékkal használta ki a fáradó, s kézsérüléssel küszködve egyre többet hibázó ausztrál megingásait és egyenlített.

Az ötödik szettben az utolsó erőtartalékait mozgósító világelső ausztrál kétszer is breakhátrányba került, de ez sem törte meg. A tőle megszokott szívóssággal mindkét alkalommal egyenlített, majd a végén jobban összpontosítva kiharcolta a végső sikert. Hewitt 1.4 millió dollárt kapott a Mesterek Kupája megnyeréséért - plusz egy Mercedes sportautót -, míg Ferrero 700 ezerrel vigasztalódhat.

Ferrero a vereség ellenére elégedett

A meccs utáni nyilatkozatában Hewitt köszönetet mondott a családjáénak, és az edzőjének, Jason Stoltenbergnek. Méltatta a rendezőket, és ehhez csatlakozott Ferrero is, aki kiemelte, hogy nagy sikernek tartja, hogy az első elveszített meccse után bejutott a fináléba.