Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

113 pontos, de sportszerűtlen győzelem

2002.11.21. 12:19
A vesztes csapat edzője kétségbe vonta az ellenfél sportszerűségét, miután azok 113 ponttal verték tanítványait egy középiskolai leány kosárlabda-mérkőzésen. A győztes edző azzal mentegetőzik, csapatából csak hárman dobhattak kosárra, de az ellenfél reménytelen játékával szemben így is tehetetlenek voltak.
Nagy vihart kavart egy 115-2-es eredménnyel végződő középiskolai leány kosárlabda-mérkőzés az Egyesült Államokban. Az elképesztő különbségű győzelmet a Walkerville High School aratta a mindössze 50 tanulót számláló, a bajnokságban eddig egyetlen mérkőzést sem nyerő Hart Lakeshore Public Academy csapata felett.

Az emberben egy ilyen eredmény után legalábbis kétségek merülnek fel az ellenfél sportszerűségét illetően - mondta csalódottan a vesztes iskola igazgatója, érdekes módon nem a saját gárdáját, hanem a riválist elmarasztalva.

A győztesek edzője ezzel szemben éppen azzal mentegetőzött, hogy vissza kellett fognia tanítványait: a félidőben szóltam a lányoknak, hogy közülük csak az a három dobhat kosárra, aki előtte nem szerzett pontot. Ráadásul a védekezésre egyáltalán nem kellett összpontosítaniuk. De azt mégse mondhattam nekik, hogy ne játsszanak!

Michigan állam szövetsége a közelmúltban törölte el azt a "háziszabályt", mely szerint 40 pontnál nagyobb különbség esetén - a labdarúgáshoz hasonlóan - az óra folyamatosan megy, s nem a tiszta játékidőt méri.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!