Valér
-1 °C
0 °C

A LEN igazgató szerint Budapest alkalmas az úszó EB rendezésre

2002.11.22. 15:30
Budapest alkalmas a 2006.-os úszó Európa-bajnokság megrendezésére - mondta másfél napos helyszíni szemléje után Alessandro Sansa, a LEN igazgatója. Az EB helyszínéről december 14-én, a németországi Riesában döntenek.
Alessandro Sansa, az Európai Úszó Liga vezetője szerint a magyra főváros képes megrendzni a 2006 július 26. és augusztus 6. között zajló úszó-, műugró-, műúszó- és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Az igazgató éleményét diplomatikusan azzal egészítette ki, hogy a magyar főváros vetélytársaként szintén pályázó hollandiai Eindhovenről ugyanilyen kedvező az álláspontja.

Sansa dolga most az összegzés és az értékelés, amelynek alapján a LEN-vezérkar tizenhárom tagja titkos szavazással dönt majd. A procedúrát befolyásolhatja még a voksolást közvetlenül megelőző utolsó bemutatkozás is. A kandidálók hamarosan megismerik Alessandro Sansa véleményét, és annak alapján módosíthatják, kiegészíthetik, még vonzóbbá tehetik ajánlatukat.

Mindkét versengő fél új uszodakomplexumot kíván építeni, a budapesti négymedencés létesítményre a kormány 6 milliárd forint értékben garanciát vállalt. Praktikusan ez a magyar pályázat mellett szól, érzelmileg pedig nem elhanyagolható: 2006-ban lesz pontosan 80 éve, hogy magyar kezdeményezésre Budapesten bonyolították le az első kontinensbajnokságot.

Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke a rendezés várható költségeit illetően nem kívánt részletekbe bocsátkozni, ezt a reményei szerint a magyarokra nézve pozitív december 14-iki döntés utánra ígérte. Kiss László szövetségi kapitány csak annyit tett hozzá, hogy éppen aznap van a 61. születésnapja, és a legszebb ajándék a rendezési jog elnyerése lenne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!