Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét kavarnak az eltiltott pólosok körül

2002.11.26. 16:12
Teljes a bizonytalanság a vízilabda ob I hétvégi Vasas-Honvéd rangadója körül. A tévéközvetítés miatt szombatról vasárnapra tették át a csúcstalálkozót, így - éppen egy nappal büntetésük lejárta után - már játszhatnának az angyalföldi együttes eltiltott játékosai, de a szövetség jogásza ellenvéleményt nyilvánított, majd érintettsége okán visszalépését fontolgatja.
A legutóbbi bajnokság első helyét eldöntő május 19-i összecsapás véres verekedéssel, idő előtt ért véget. Több, mint négy és fél hónappal később, október 9-én meghozott fegyelmi döntés értelmében Varga Tamás, Varga II Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán november 30-ig kapott eltiltást.

Pontosan addig a napig, amikor az eredeti menetrend szerint ismét vízbe kellett volna szállni a két együttesnek egymás ellen. Közbeszólt azonban a tévé, közvetítési lehetőség kínálkozott, de csak egy nappal későbbre, december 1-re. A bajnoki versenykiírás három pontja vonatkozik az ilyen esetekre:
1. A televízió által közvetítésre kerülő mérkőzés időpontját az MVLSZ a versenykiírásban szabályozott pályaválasztói jogosultságtól eltérően is kijelölheti;
2. A mérkőzések napját az érdekelt csapatok bármelyikének kérésére megváltoztatni csak különösen indokolt esetben lehet;
3. Elhalasztott mérkőzéseken csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban játékra jogosultak voltak.

Tim Gábor, a szövetség állandó jogi tanácsadója a távirati iroda érdeklődésére rögtön elöljáróban sportszerűen hangsúlyozta, hogy nem akarja elhallgatni érintettségét: ő a Honvéd utánpótláscsapatainak egyik edzője. Egyébként úgy értelmezte a versenykiírást, hogy halasztásról van szó, s eszerint az eltiltott Vasas-játékosok nem szerepelhetnek vasárnap sem.

Fontolóra veszem, hogy javasoljam az MVLSZ-nek: jobb lenne, ha másik, független jogász szakvéleményére támaszkodna - tette hozzá utóbb. Martin György, a szövetség elnöke ezt logikusnak és lehetségesnek tartja: Öt nap van még a meccsig, lesz lehetőségünk mindent alaposan megvizsgálni, mielőtt döntést hoznánk - jelentette ki.

A Vasas úgy értelmezi a versenykiírást, hogy nem halasztásról van szó, s játszhatnak az eltiltott pólósok. Erről az álláspontunkról hétfőn írásban tájékoztattuk a szövetséget - mondta Méhes Jenő szakosztályigazgató.