Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Ismét kavarnak az eltiltott pólosok körül

2002.11.26. 16:12
Teljes a bizonytalanság a vízilabda ob I hétvégi Vasas-Honvéd rangadója körül. A tévéközvetítés miatt szombatról vasárnapra tették át a csúcstalálkozót, így - éppen egy nappal büntetésük lejárta után - már játszhatnának az angyalföldi együttes eltiltott játékosai, de a szövetség jogásza ellenvéleményt nyilvánított, majd érintettsége okán visszalépését fontolgatja.
A legutóbbi bajnokság első helyét eldöntő május 19-i összecsapás véres verekedéssel, idő előtt ért véget. Több, mint négy és fél hónappal később, október 9-én meghozott fegyelmi döntés értelmében Varga Tamás, Varga II Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán november 30-ig kapott eltiltást.

Pontosan addig a napig, amikor az eredeti menetrend szerint ismét vízbe kellett volna szállni a két együttesnek egymás ellen. Közbeszólt azonban a tévé, közvetítési lehetőség kínálkozott, de csak egy nappal későbbre, december 1-re. A bajnoki versenykiírás három pontja vonatkozik az ilyen esetekre:
1. A televízió által közvetítésre kerülő mérkőzés időpontját az MVLSZ a versenykiírásban szabályozott pályaválasztói jogosultságtól eltérően is kijelölheti;
2. A mérkőzések napját az érdekelt csapatok bármelyikének kérésére megváltoztatni csak különösen indokolt esetben lehet;
3. Elhalasztott mérkőzéseken csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban játékra jogosultak voltak.

Tim Gábor, a szövetség állandó jogi tanácsadója a távirati iroda érdeklődésére rögtön elöljáróban sportszerűen hangsúlyozta, hogy nem akarja elhallgatni érintettségét: ő a Honvéd utánpótláscsapatainak egyik edzője. Egyébként úgy értelmezte a versenykiírást, hogy halasztásról van szó, s eszerint az eltiltott Vasas-játékosok nem szerepelhetnek vasárnap sem.

Fontolóra veszem, hogy javasoljam az MVLSZ-nek: jobb lenne, ha másik, független jogász szakvéleményére támaszkodna - tette hozzá utóbb. Martin György, a szövetség elnöke ezt logikusnak és lehetségesnek tartja: Öt nap van még a meccsig, lesz lehetőségünk mindent alaposan megvizsgálni, mielőtt döntést hoznánk - jelentette ki.

A Vasas úgy értelmezi a versenykiírást, hogy nem halasztásról van szó, s játszhatnak az eltiltott pólósok. Erről az álláspontunkról hétfőn írásban tájékoztattuk a szövetséget - mondta Méhes Jenő szakosztályigazgató.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!