Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az első nap után döntetlenre áll a Davis Kupa döntője

2002.11.29. 20:47
A papírformának megfelelően Marat Szafin legyőzte Paul-Henri Mathieu-t, így az orosz férfi teniszválogatott 1-0-ra vezetett a címvédő francia együttes ellen a Davis Kupa párizsi döntőjében. A folytatásban aztán Sébastien Grosjean viszonylag könnyedén nyert Jevgenyij Kafelnyikov ellen és egyenlített.
Az első találkozón a 23. születésnapját január 27-én ünneplő Szafin tőle szokatlanul higgadt volt a 2 óra 58 perces meccs alatt. Csak a játékra összpontosított, s a 2. szett kivételével sokkal jobb is volt a Davis Kupában - Guy Forget kapitány kissé vakmerő döntésének köszönhetően - most bemutatkozó Mathieu-nél.

A 20 éves hazai teniszező október elején Moszkvában, majd Lyonban tornagyőztes lett, de azóta "pihent", s ez meg is látszott rajta. A fontos helyzetekben sokat hibázott, így nem lehetett esélye. Döntőnek bizonyult, hogy Szafin 13 breaklabdából ötöt, míg ellenfele 14-ből mindössze kettőt használt ki a Bercy-sportcsarnok salakján.

A folytatásban Sebastien Grosjean meglepően simán nyert Jevgenyij Kafelnyikov ellen. Az oroszok 28 éves klasszisa mindössze az első játszmában volt méltó ellenfele Grosjeannak: 6:6-ig fej-fej mellett haladt a küzdelem, a rövidítésben azonban a francia összpontosított jobban.

A folytatásban a hazai játékos kétszer is elvette riválisa adogatását, s ez elég volt a második szett megnyeréséhez. Az utolsó felvonásban úgy tűnt, hogy Kafelnyikov lélekben már feladta a meccset, s ezt kihasználva Grosjean - összesen 2 óra 2 perc alatt - fölényes győzelmet aratott. A DK fináléjában 1998 óta először fordult elő, hogy valaki 6:0-ra nyerjen egy játszmát.

Davis Kupa, döntő (állás az első nap után):
Franciaország-Oroszország 1-1

Mathieu-Szafin 4:6, 6:3, 1:6, 4:6
Grosjean-Kafelnyikov 7:6 (7-3), 6:3, 6:0

Szombaton 14 órától az Escudé, Santoro-Kafelnyikov, Szafin párosmérkőzéssel folytatódik a döntő.