Michael Jordan a szezon végén visszavonul

2002.11.29. 15:15
Minden idők legjobb kosárlabdázója harmadszor, ám saját bevallása szerint végleg befejezi az aktív sportot. Legfőbb okként korát (40 éves) és állandó térdproblémáit hozta fel.
Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Washington Wizards szupersztárja bejelentette: az idei szezont követően végleg visszavonul.

- A szerződésem nyárig szól, addig még játszom, aztán vége - nyilatkozott a februárban már a 40. évét betöltő Jordan a The Washington Postnak.

A Chicago Bulls csapatával hatszoros NBA-bajnok kosaras pályafutása során már kétszer, 1993 októberében és 1999 februárjában is abbahagyta a játékot, de később mindig meggondolta magát. Most azonban kizárta ezt a lehetőséget:

- Ez végleges döntés, nem lesz több visszatérés.

Másodszor tavaly ősszel kezdte újra, s akkor két éves szerződést írt alá a Wizards-hoz, de állandósult térdfájdalmai miatt már tavasszal úgy tűnt, hogy vége, be kell fejeznie, ám ősszel újra játékra jelentkezett.

A fővárosi csapat nagy tervekkel vágott neki a bajnokságnak, de eddig szerény eredményeket produkált (6 győzelem/8 vereség), s ez valószínűleg jelentősen befolyásolta a 15. NBA-idényét taposó kétszeres olimpiai bajnokot (1984, 1992) a döntésben.