Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Oroszország nyerte a Davis Kupát

2002.12.01. 21:46
A szombati páros vereség után sikerült fordítani az orosz válogatottnak a Davis Kupa döntőjében. Ez azt jelenti, hogy megtört egy 1978 óta tartó hagyomány, idén nem az a csapat lett a végső győztes mely a párost nyerte. Vasárnap Szafin és Juzsnij is ragyogó mérkőzésen diadalmaskodott, ezzel első alkalommal elhódítva Oroszországnak a Davis Kupát.
A franciák szombati páros győzelme után, a vasárnapi két egyesen "csak" egy győzelemre volt szüksége a hazai csapatnak a Davis Kupa párizsi döntőjében. Marat Szafin azonban versenyben tartotta Oroszországot.

A párosban viszonylag gyengébben szereplő orosz klasszis parádés mérkőzést vívott Sebastien Grosjean ellen. Az első két szettben szinte végig az ő akarata érvényesült, a harmadik játszmában aztán végig fej-fej mellett haladtak, egészen a rövidítésig. Ekkor hiába volt több játszmalabdája is a franciának, a rutinosabb Szafin hozta a meccset, így az utolsó találkozó dönthetett a Davis Kupáról.

Ezen a meccsen a pályafutásának vége felé járó Kafelnyikov helyett beugró Juzsnij és Mathieu feszült egymásnak. Az első két szettben a francia szinte lelőtte a pályáról a fiatal oroszt.

A folytatásban aztán magára talált Juzsnij és újabb két szett alatt kiegyenlítette a fantasztikus mérkőzést. Pedig a negyedik játszmában Mathieu már a meccsért adogathatott, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A döntő szettben eztán az orosz egyre inkább elmerte hinni, hogy nyerhet, és ezt a hatalmas lelki terhet fel is tudta dolgozni. 5-4-nél képes volt nullára hozni adogatását, ezzel a történelem folyamán először Davis Kupa győzelemhez segítve Oroszországot

Vasárnapi eredmények:
Sebastien Grosjean-Marat Szafin 3:6, 3:6, 6:7
Paul-Henri Mathieu-Mihail Juzsnij 6:3, 6:2, 3:6, 5:7, 4:6

Összesítésben az oroszok 3-2-re nyertek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?