Árpád
-2 °C
4 °C

Két kilométeres biztonsági zóna Ian Thorpe körül

2002.12.04. 23:56
Két kilométeres követési távolságra ítélték Ian Thorpe ausztrál uszó sztár két rajongóját Sydneyben.
Egy sydneyi bíróság elutasította a fellebbezését és súlyosbította büntetését annak a két embernek, akik egy korábbi döntés értelmében nem mehettek 20 méternél közelebb az ausztrálok világklasszis úszójához, Ian Thorpe-hoz.

A 26 éves férfi és a 32 éves nő februárban többször is követte, illetve az autóján hagyott "üzenőcédulákkal" zaklatta a 20 éves sztárt, aki ezért feljelentette őket. A vádat októberben ejtették velük szemben, de csak azzal a feltétellel, hogy nem közelíthetik meg Thorpe-ot.

A rajongók nem tudtak belenyugodni az ítéletbe és fellebbeztek, amit a bíróság elutasított, sőt, szigorította büntetésüket. A végső döntés értelmében a két "fanatikus" nem tartózkodhat 2 kilométernél közelebb a háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok és öt számban világcsúcstartó úszóhoz. Nem tért ki azonban a bíróság az ítélet betartásának ellenőrzésére. Ausztrál térinformatikusok még dolgoznak a technikán, amely riasztaná Thorpe-ot, ha zaklatói betörnének a biztonsági zónába.

Thorpe nem kívánt nyilatkozni az ítélettel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?