Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a magyar csapat

2002.12.06. 19:18
Az első percekben kapkodva játszott a magyar csapat és ennek tudható be, hogy nem sikerült nagyobb különbségű előnyre szert tenni a gyengébb képességű ellenféllel szemben. A folytatásban magára talált Mocsai Lajos együttese, és a szünetre négygólos előnyre tett szert. A második játékrészre aztán kijött a csapatok közötti különbség és végül Németh Helga és Farkas Ágnes vezérletével magabiztos győzelmet aratott a magyar csapat.
Kapkodva kezdett mindkét együttes és az első támadásokba rengeteg hiba csúszott. Így egy percnek kellett eltelnie, a találkozóból, amikor a válogatottba öt év után visszatérő Németh Helga révén megszerezte első Eb-gólját a magyar együttes. A 4. percben Tsikanovich révén egyenlítettek a beloruszok, ám újabb egy perc elteltével Tóth Tímea első Európa-bajnoki góljának köszönhetően ismét nálunk volt az előny.

Kimaradt magyar helyzetek

A folytatásban a magyar csapat rengeteg ziccert hibázott - még az olyan rutinos játékosok, mint Pádár és Farkas is - így nem volt meglepő, hogy a tizedik percben vezetett a fehérorosz együttes.

Ez a szürrealista állapot szerencsére nem tartott sokáig, és ebben jelentős szerepe volt a remeklő Némethnek. A folytatásban a magyar gárda fölénybe került, ami jól látszott az eredményen is, hiszen volt, hogy már három góllal vezetett Mocsai Lajos együttese.

A 22. percre ismét sikerült az egyenlítés Siarkoéknak, köszönhetően a számtalan kihagyott magyar helyzetnek. A félidő záró negyede aztán már egyértelműen az Európa bajnoki címvédő magyar gárdáé volt, így a szünetre négygólos előnnyel mehetett a Mocsai-csapat.

A reális különbség

A második játékrész elején Farkas Ági gyors góljainak köszönhetően hamar hatgólos előnyre tett szert válogatottunk. Ezután pedig már teljesen csak a mieink akarata érvényesült, a félidő felére, már kilenc gól volt a két gárda közötti különbség.

Újabb magyar "hullámvölgy" következett, minek következtében "feljött" az ellenfél hét gólra, hogy aztán Kirsner és Németh parádés góljai után visszaálljon a világ rendje. Mocsai Lajos szövetségi kapitány az utolsó tíz percben minden játékosának lehetőséget adott a pályára lépésre, és a fiatalok éltek is a lehetőséggel.

Németh és Farkas szerezte a gólok felét

A találkozó végére a fehéroroszok játéka teljesen szétesett, a mieink pedig tetszés szerint szerezték góljaikat. Eközben azonban kissé elhanyagolták a védekezést - kettős emberelőnyből is képesek voltak Farkasék gólt kapni -, így a végére "csak" tizenegy gól volt as két együttes közötti különbség. A mieink legeredményesebb játékosai Németh és Farkas voltak 8-8 találattal.

A mieinkkel azonos csoportban szereplő cseh és szlovén válogatott óriási küzdelemben döntötte el a pontok sorsát. A szlovének kezdtek jobban, és hiába vezettek olykor nyolc góllal is, a szünetre csak négygólos előnnyel tudtak fordulni. A fordulás után azonban a csehek magukra találtak, és a kapus Cerna remeklésének köszönhetően fordítani tudtak.

Eredmények:
D-csoport, 1. forduló:

Magyarország-Fehéroroszország 34-23 (16-12)
Aarhus Arenaen, 1000 néző, V: Vitzthum, Choquard (svájci)

Magyarország: Sugár - Balogh 5, Németh 8, Tóth 1, Farkas 8/3, Siti 1, Kirsner 6 - cserék: Pádár, Pigniczki 1, Mehlmann, Kulcsár 2/1, Görbicz 1, Szrnka 1

Fehéroroszország: Petrakova - Cihanovics 9/4, Halinszkaja 1, Szilics 3, I. Arciomenka, Hlimankova 3, Matuskevics - cserék: Abramovics (kapus), Sziarko, Kurcsankova 4, N. Arciomenka 1, Szvatko 1, Hejl 1

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/4
Kiállítások: 4, illetve 8 perc

A csoport másik találkozóján:
Csehország-Szlovénia 25-20 (10-14)

A csoport állása: 1. Magyarország 2 pont (34-23), 2. Csehország 2 (25-20), 3. Szlovénia 0 (20-25), 4. Fehéroroszország 0 (23-34)

A D-csoport szombati programja:
14.30: Fehéroroszország-Csehország
16.30: Magyarország-Szlovénia