Natália
1 °C
7 °C

Női kézilabda EB: Középdöntőben a magyarok

2002.12.07. 21:02
Második mérkőzését is megnyerte, és a további eredményektől függetlenül már a középdöntőbe jutott a magyar női kézilabda válogatott a dániai Európa Bajnokságon. Szlovénia ellen az előzetes várakozásoknál nehezebben, elsősorban a 12 gólt szerző Farkas Ágnes kiugró teljesítményének köszönhetően győzött Mocsai Lajos csapata. A magyar csapat következő mérkőzése vasárnap 16.30-tól, Csehország ellen lesz.
Az EB programja

Az első magyar gólra négy percet kellett várni, és az volt a szerencsénk, hogy a szlovénok még ekkor sem tudtak betalálni. Aztán viszont idegesítő módon állandóan egyenlítettek, és csak a tizenötödik percre sikerült (egyébként emberelőnynél) kettővel elmennie a magyar csapatnak.

Ekkor végre összeszedték magukat a lányok, javult a védekezés, és öt percen belül, az élete első EB meccsét játszó Lovász gólja után már megnyugtató, négy gólos különbség volt. A szlovén kapitány időt kért, és nagyon okosat mondhatot, mert gyorsan feljöttek két gólra, amire pedig Mocsi Lajos kért időt, és ő is megmondhatta a tutit, mert Farkas újabb góljaival ismét meg volt a négy gólos különbség. A félidő utolsó perceiben azonban a meccs elejére jellemző ideges játék jött vissza. A magyar válogatott kettős emberhátrányba került, és a szünetre ismét csak két gólós előny maradt.

A második félidőben jól kezdtek Farkasék, ismét csak a javuló védekezés (és azon belül is főleg a kapusteljesítmény) volt a történet kulcsa. Rövid idő alatt sikerült öt gólra növelni az előnyt, így végre lelazulhattunk egy kicsit.

De tényleg csak egy kicsit, mert Kirsner kiállítása után zsinórban négy gólt lőttek a szlovénok és a negyvennegyedik percre teljesen hihetetlen módon egyenlítettek. Minden sportpszichiológiai szakkönyv szerint meg kellett volna szerezniük a vezetést is, de a most becsődöltek az elméletek, mert a szoros eredménytől a magyar csapat talált magára.

Ismét (a meccs alatt már harmadszor) javult a védekezés, Kirstner pedig kegyetlenül bevágta az indításokat. Megint sikerült három-négy góllal elmenni, amit a szlovénok végre már nem bírtak behozni, de azért nagyon nagy megkönnyebbülés volt amikor (az egyébként elég béna brók) lefújták a meccset.

Második győzelmével a magyar válogatott már biztosan középdöntős, és vasárnap az ugyancsak négy pontos csehek ellen játszik a csoportgyőzelemért. A meccs tulajdonképpen már a középdöntő részének tekínthető, hiszen oda a csoportonként három továbbjutó csapat tovább viszi egymás elleni eredményeit.

Női kézilabda Európa Bajnokság D-csoport, 2. forduló:
Magyarország-Szlovénia 31-28 (16-14)

Aarhus Arenaen, 200 néző, V: Maric, Gardinovacki (jugoszláv)

Magyarország: Pálinger - Lovász 7, Pigniczki 1, Németh, Farkas 12/6, Siti 3, Kirsner 4 - cserék: Sugár (kapus) Kulcsár, Mehlmann 4, Görbicz
Szlovénia: Tutnjic - Ceckova 5, Freser 2, Mijatovic 2, Doler 1, Cerar 4, Dajcman 1 cserék: Gorski (kapus), Vincic, Plesko 1, Ilic 7/2, Kurent 2, Oder 3

Hétméteresek: 6/6, illetve 2/2
Kiállítások: 12, illetve 10 perc

A "D" csoport állása a 2. forduló után:
1. Magyarország 4 pont (65-51)
2. Csehország 4 pont (50-39)
3. Szlovénia 0 pont (48-56)
4. Fehéroroszország 0 pont (42-59)

Az "A" csoport állása a 2. forduló után:
1. Jugoszlávia 4 pont (61-51)
2. Románia 4 pont (54-48)
3. Svédország 0 pont (52-58)
4. Ausztria 0 pont (44-57)

Az "B" csoport állása az 1. forduló után:
1. Dánia 2 pont (27-23)
2. Franciaország 2 pont (25-24)
3. Hollandia 0 pont (24-25)
4. Ukrajna 0 pont (23-27)

Az "C" csoport állása a 2. forduló után:
1. Norvégia 3 pont (51-43)
2. Oroszország 3 pont (49-46)
2. Spanyolország 2 pont (49-49)
4. Németország 0 pont (40-50)

Az EB programja

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?