Judit
3 °C
7 °C

Marihuana fogyasztás miatt elvették Enge világbajnoki címét

2002.12.09. 15:32
A Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa doppingolás miatt megfosztotta Tomas Engét a budapesti győzelméért járó 10 pontjától, így az eredetileg 3 pontos hátránnyal második francia Sébastien Bourdais nyerte a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságot.
Bourdais mögött az olasz Giorgio Pantano lett a második, míg Enge csak a harmadik helyet kaparinthatta meg. A francia pilóta az utolsó monzai futamon mérsékelt teljesítményt nyújtott, de a határozat értelmében az ölébe hullott a világbajnoki cím.

A cseh pilóta szervezetében az egyes kábítószerekre vonatkozó megengedett érték tízszeresét mutatta ki az augusztus 17-i Magyar Nagydíj után elvégzett vizsgálat. Enge marihuánát vagy hasist fogyasztott. A menedzsere ugyan elképzelhetetlennek tartotta, hogy önmagától fordult a szerekhez, de ezzel nem hatotta meg a döntéshozókat.

A már a Forma 1-ben is - négy futamon - bemutatkozó cseh pilótát halmazati büntetéséként 12 hónapos eltiltással sújtották, de azt egy évre felfüggesztették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?