Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verseny közben halt meg a svájci síző

2002.12.11. 13:39
A legígéretesebbnek tartott svájci versenyző, Wermer Elmer egy lesiklóversenyen veszítette el életét, mert egy pályamunkással ütközött.
A tizenkilenc éves versenyző Verbierben állt rajthoz egy versenyen, és remek részidőt futott az első mérőpontnál, a másodikhoz azonban már nem ért el, mert ütközött az egyik pályamunkással.

Négy orvos küzdött hiába, a helyszínen meghalt

Egyelőre nem tudni, hogy Elmer nagyon kisodródott-e, vagy a pályamunkás állt rossz helyen. Elmer életéért négy orvos küzdött, de már nem tudták megmenteni, a helyszínen szörnyethalt. (A pályamunkás állapotáról nem érkezett jelentés, feltehetően jól van.) A szövetség vizsgálatot indított az ügyben, és a tragédia után értelemszerűen nem folytatták a versenyt.

A világbajnok edzővel ütközött

Elmer tragédiája nem példa nélküli, tavaly október végén a világbajnok francia Regine Cavagnoud edzés közben vesztette életét. A Salt Lake City-i olimpiára készülő 31 éves hölgy belehalt az ütközésbe. A német utánpótlás edző, Markus Anwander, akivel ütközött két hétig kómában volt, ám végül magához tért, és kihallgatható állapotba került.

Akkor a balesettel kapcsolatosan tizenöt személyt hallgattak ki az osztrák hatóságok, de egyelőre még senkit nem találtak felelősnek a szuper-óriásműlesikló versenyző haláláért.