Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország-Németország 30-25 (15-14)

2002.12.11. 18:12
A magyar női kézilabda válogatottnak a dániai Európa-bajnokságon csak úgy maradt volna meg az esélye a legjobb négy közé jutásra, ha a középdöntő csoportban eddig pont nélkül álló németeket legyőzi. A meccs nem a mieink szája íze szerint indult, hiszen ellenfelünk hamar négygólos előnyre tett szert. A folytatásban aztán - ha néha fogcsikorgatva is - a magyar csapat érvényesítette a papírformát és néhol szemre is tetszetősen játszva ötgólos győzelmet aratott.
A találkozó egy hatalmas Németh Helga kapufával és egy eladott német helyzettel indult. A következő magyar támadásnál a góllövőlistát vezető Farkas Ági kapott hatalmas pofont, Pietzschtől, aki lefordult és megszerezte a vezetést. Kirsner ugyan egyenlített, de Melbeck és Krause révén hamar kétgólos lett a németek előnye.

A 6. percre pedig már 5-1-re vezettek a németek, köszönhetően a sorra eladott labdáknak és a kimaradt helyzeteknek. A 8. percben sikerült Pálingernek az első kapujára tartó lövést hárítania, és Balogh két góljával feljött a magyar csapat három gólra, de játéka továbbra is kapkodó volt. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a Farkas-Siti-Németh hármas számolatlanul kapta a pofonokat.

Negyedórányi előny

Több Pálinger bravúr és egy fantasztikus Kirsner gól után a 15. percre sikerült ismét egalizálni az állást. A 18. perc elején Farkas Ági sokadik remek passza után Németh góljával pedig a találkozó folyamán először vezetett a magyar válogatott. Egy percen belül pedig már kettővel mentek a mieink, de az öröm nem tarthatott sokáig, a 22. percben egyenlítettek a németek.

Nem sokkal később pedig már megint vezettek. . . Szerencsére ez az állapot sem tartott sokáig, a 25. percre ismét magyar előnyt mutatott az eredményjelző. (Ugyanebben a percben Németh Helgát úgy fejbe lőtték labdával, hogy nem is tudta folytatni a játékot. Az orvosi vizsgálatok agyrázkódást állapítottak meg, így a norvégok elleni játéka is kérdésessé vált.)

A félidő vége előtt négy másodperccel hiába vezetett két góllal a magyar csapat, ennyi idő alatt is képes volt gólt kapni. Így a második félidőnek a lehető legkisebb előnnyel készülhettek Görbiczék. 15-14

Nem tudtunk ellépni

A második játékrész elején hiába szereztek sorra a magyar hölgyek szebbnél szebb gólokat, a németeknek majd mindig volt válaszuk. Ennek köszönhetően többször is vezettünk három góllal, ám ennél jobban ellépni nem sikerült. A félidő elején Mocsai Lajos szövetségi kapitány inkább a fiataloknak adott lehetőséget - Szrnka, Görbicz, Mehlman - akik éltek is a lehetőséggel, szép gólokat szereztek, ám a 42. percben így is egyenlítettek a németek.

Az utolsó tíz percnek háromgólos előnnyel vágtak neki Pádárék, ami Farkas révén gyorsan négyre nőtt. Az utolsó percekre a magyar csapat fantasztikus játékot produkált, sorra szerezte a szebbnél szebb gólokat és akadt olyan tizenegy perces periódus a játékában, amikor mindössze egy gólt kapott.

Végül a mieink öt góllal bizonyultak jobbnak riválisuknál, ami azt jelenti, hogy az Európa-bajnokságon a hatodik helynél hátrább már nem végezhetnek. Ha pedig csütörtökön legalább nyolc góllal legyőzik az eddig veretlen norvégokat, éremért küzdhet a Mocsai -csapat.