Pólóválogatottunk döntős a Világkupán

2002.12.14. 15:48
Magabiztos, kitűnő játékkal nyert a női vízilabda válogatott Oroszország ellen a perthi Világ Kupán, s bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol Faragó Tamás csapatának az amerikaiak lesznek az ellenfelei.
Magyarország először játszik Világ Kupa-döntőt: amikor 14 évvel ezelőtt az új-zélandi Christchurchben megszerezte eddigi legelőkelőbb, második helyét, akkor körmérkőzéses formában rendezték a VK-t.

Zantleitner három gólja mindent eldöntött

Az első gólt ugyan Zantleitner lőtte, a folytatásban kimaradt két magyar emberelőny, s ennek köszönhetően fordítottak az oroszok. A második hét perc is az olaszok ellen a védekezésben is világszínvonalút nyújtó Zantleitner találatával kezdődött, s ebben a játékrészben roppant meggyőző volt Faragó Tamás együttese: sikerült a hátrányból előnyt kovácsolni.

Mi több: a harmadik negyed közepén már 6-3 volt az állás, köszönhetően az ellenállhatatlan Zantleitner eredményességének. A hajrá elején ugyan 6-5-re feljött az ellenfél, de Drávucz és Pelle gólja megnyugtatta a kedélyeket, szinte fölényes győzelmet aratott a magyar együttes.

A lefordulás lehet a győzelem kulcsa

A vasárnapi döntőben az olimpiai ezüstérmes amerikaiak következnek, akikkel a keddi csoportmeccsen 5-5-ös döntetlent játszottak a tavalyi Európa-bajnokok.

Faragó Tamás így értékelt a mérkőzés után: jól játszottunk, de nagyon elfáradtak a lányok. Pedig vasárnap az amerikaiak ellen nehéz lesz. Nagyon erősek, csak akkor tudjuk megverni őket, ha sokszor tudunk lefordulni róluk.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Oroszország 8-6 (2-3, 3-0, 1-1, 2-2)
A magyar góldobók: Zantleitner 3, Tiba, Stieber, Benkő, Drávucz, Pelle 1-1.