Ismét vetkőztek a tornászlányok

2002.12.17. 12:59 Módosítva: 2002.12.17. 12:59
Tovább nyomulnak a japán erotikapiac letarolásában az egykori válogatott román tornászlányok. Az egyik legolvasottabb japán magazin után, ezúttal egy tévéműsorban mutattak be meztelenül gyakorlatokat a gerendán. A szemérmes japán sportdiplomaták a román tornászok kizárásával fenyegetőznek a jövő évi jokohamai viadal előtt.

Három híres román tornásznőről, az olimpiai bajnok Lavinia Milosoviciről és Claudia Presecanról valamint a világbajnok Corinna Ungureanuról még a debreceni világbajnokság előtt jelentek meg aktfotók egy japán magazinban. Milosovivi Ónodival együtt nyert olimpiát '92-ben, Barcelonában, már visszavonult - csakúgy, mint a többiek. (Ungureanu rutinos vetkőzőnek számít, korábban a román Playboyban is szerepelt.)

A megélhetési vetkőzés

Corinna Ungureanu

Ungureanu nem titkolta, hogy csakis a pénzért vetkőzik, az aktfotózásért 30 ezer dollárt kapott, ami több, mint amennyit egész tornász-pályafutása alatt megkeresett. Feltehetően társai is hasonló összeget kaphatnak. Ez azonban csak az első lépés volt az erotikára fogékony japán közönség megnyerésében, a lányok most egy csibai tornateremben mutattak be gerendagyakorlatokat meztelenül.

Az esemény komoly felháborodást váltott ki a japán tornasport vezetői körében, hiszen az egyik kereskedelmi televízió késő esti adása egyenesben közvetítette a produkciót. A sportág helyi irányítói arra kérték a nemzetközi szövetséget, hogy a román válogatottat tiltsa el a jövő évi jokohamai nemzetközi versenyen való szerepléstől.

"Szégyent hoznak a tornasportra"

Lavinia Milosovici

"Még ha Milosovici vissza is vonult már, viselkedése szégyent hoz a tornasportra" - fogalmazott Takizava Kodzsi, a japán szövetség 60 éves elnöke. "Szörnyű elgondolni, hogy a gyerekek azt hihetik: ha nyernek egy érmet, már meztelenkedéssel is kereshetnek pénzt" - méltatlankodott Ikeda Keiko, a 69 esztendős utánpótlás-igazgató. (Az utánpótlás-igazgató elfelejtette megjegyezni, hogy a filmért alighanem sokkal több pénzt kaptak, mint a román államtól, illetve olimpiai bizottságtól.)

A román szövetség még a világbajnokság idején elhatárolódott a három hölgytől mondván, már mindhárman visszavonultak, így nincsen "hatalmuk felettük".