Valér
-1 °C
0 °C

Dokic: A teniszezőnők negyven százaléka leszbikus

2002.12.18. 14:47
Jelena Dokic, a korábban jugoszláv, ma már ausztrál teniszezőnő apja minden különösebb apropó nélkül nyilvánosságra hozta radikális elhatározását lánya esetleges homoerotikus orientációja kapcsán: megölné magát, ha lányáról kiderülne, hogy leszbikus. Dokic szerencséjére Jelena közismert heteroszexuális, és éppen Enrique Bernoldi Forma 1-es pilótával jár. De lehet, hogy pont ez a baj.
Damir Dokic, az ausztráliok honosított teniszezőnőjének, Jelena Dokicnak az édesapja régi kedvence az angolszász sportsajtónak. Dokic ezúttal a Guardian című angol napilapnak pakolt ki: "A teniszezőnők negyven százaléka nem a férfiakat szereti. Megölném magam, ha a lányomról is kiderülne, hogy leszbikus" - mondta Dokic apuka.

Navratilova és Mauresmo
A női teniszezők világában először Martina Navratilova, majd a "nyögős szerváiról" elhíresült, jelenleg is aktív belga Amélie Mauresmo ismerte el saját neméhez fűződő vonzalmát. Az elmúlt években egyre több sportolónő vállalta nyilvánosan leszbikus orientációját. Két válogatott kézilabdázónő, a norvég Mia Hundvin és a dán Camilla Andersen viszonyáról dokumentumfilm is készül.

"Ez a homofób hülyeség ugyanolyan megvetést érdemel, mint amilyenben Dokic egyéb beteges és paranoid gondolatainak volt része az elmúlt években" - kommentálta a kijelentést a Guardian. Mint köztudott, a jugoszláv származású Dokicot botrányos nyilatkozataiért és verekedésért többek között a wimbledoni teniszpályáról is kitiltották, és az angol lap szerint a világranglista kilencedik helyezettje, Jelena ezek után érezhetően eltávolodott tőle.

Dokicból állítólag nem elsősorban homofób meggyőződése hozta ki az állatot, hanem lánya kapcsolata a Forma 1-es Enrique Bernoldival. "Semmit nem mondott erről nekem és nem akartam elhinni amikor az újságokban olvastam a viszonyukról. Nem szeretem Enriquet. Remélem nem fog sokáig tartani a kapcsolatuk. Amúgy sem hiszem, hogy komoly viszony lenne, és ha tehetnék ellene valamit, akkor azt meglépném. Remélem hamarosan szakítanak" - üzente "jókívánságait" lányának a Guardian hasábjain.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!