Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Amerikai elismerés az Universumnak

2002.12.20. 19:26
Történelmet írt a hamburgi Universum Box Promotion Amerikában. Az Erdei Zsoltot is a soraiban tudó boksz-egyesület két prominens személyiségét is az év legjobbjának választották.
Újabb díjat vehet át az Erdei Zsoltot is foglalkoztató hamburgi Universum Box Promotion: az amerikai ökölvívó szakírókat tömörítő Boxing Writers Association of America (BWAA) szervezet Klaus-Peter Kohl mérkőzésszervezőt és Fritz Sdunek edzőt választotta az év legjobbjának.

Eddig még nem volt rá példa, hogy amerikai díjkiosztón két németet jutalmazzanak. A Los Angeles-i Hírességek Csarnokába választás előtt álló Kohl az év menedzsere, míg a korábban Kovács Istvánt is felkészítő Fritz Sdunek az év edzője kitüntetést kapja az április 25-én New Yorkban megrendezésre kerülő BWAA-gálán.

Kohl megelőzte többek között az amerikai Normon Stone-t, a WBA nehézsúlyú világbajnokának, John Ruiznak mérkőzésszervezőjét és Shelly Finkelt, Mike Tyson menedzserét is.

Sdunek az amerikaiak sztártrénerét, Emanuel Stewardot utasította maga mögé, aki a WBC nehézsúlyú világbajnokát, a brit Lennox Lewist is felkészíti.

Az Universum már novemberben is aratott, a Boksz Világszervezet 15. közgyűlésén eddig példátlan módon öt kitüntetést adományozott az istállónak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!