Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szentlélek érintésével a bánkúti felvonókhoz

2002.12.28. 18:06
Miskolc felől, Szentléleken át juthatunk el Bánkútra, ahol 10-15 centiméteres hótakaró, és három felvonó várja a sielőket. A Csokoládé Kupát viszont már lekéstük.
Bánkúton továbbra is három felvonó szállítja szombaton a sízőket, és ugyancsak működött a 956 méter magas Bálvány-csúcsnál a szánkózók felvonója is. Kovács Zoltán, a Bánkút Síklub elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a pályákat, 10-15 centiméter vastagságú hó borítja, bár az elmúlt napokban kissé megkopott a karácsony előtt még szinte tökéletes terep. Hozzátette, reményeik szerint a sportolásra alkalmas hó kitart a következő havazásig, így újévkor is használható állapotban maradnak a pályák.

Csokoládé Kupa

A síklub alapítása 30. évfordulójának megünneplésével összekötött hagyományos Csokoládé Kupát szomaton rendezték meg, délután 2 órától pedig, a klub ajándékaként, térítésmentesen használhatták a felvonókat a Bánkútra látogatók.

Az elnök elmondta, hogy a felújított felvonók az elfogadható hóviszonyokra való tekintettel este 8 óráig működnek majd az elkövetkező napokban, ha pedig ismét esni fog a hó, újabbakat is beindítanak.

Szentlélek érintésével Miskolc irányából

Bánkútra Lillafüred és Szentlélek érintésével lehet autóval Miskolc irányából feljutni, az utat folyamatosan takarítják, ajánlatos azonban a hólánc használata.

Zemplénből arról értesült az MTI, hogy ugyancsak elfogadható minőségű sípályák várják a Sátoraljaújhely fölötti Magashegynél a téli sportok kedvelőit, és működik a magyar-szlovák határ közelében, a város rudabányácskai oldalán az új libegő, amely a csaknem 800 méter magas hegycsúcsra viszi fel a sportolókat.