Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vasas ötödször is elbukta a Szuper Kupa-döntőt

2002.12.30. 13:19
A vízilabda BL-finálé után a Szuperkupa-döntőt is Magyarországon, magyar csapat ellen nyerte meg a görög Olympiakosz Pireusz. A Kásás Zoltán edzette gárda hatalmas csatában 6-5-re győzött a Vasas Plaket Euroleasing csapata ellen - úgy, hogy a mérkőzés utolsó percében szerezte meg először a vezetést.
A Bajnokok Ligája győztes Olimpiakosz és a KEK-győztes Vasas a Komjádi uszodában egy mérkőzésen döntötte el az európai Szuper Kupa sorsát. Az első két negyed nem bővelkedett a gólokban, így a meccs felénél mindössze 2-1-re vezetett Somossy József együttese.

Alig több mint 150 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor már 1-1-re alakult az állás, utána azonban csaknem 11 perces gólszünet következett: mindkét oldalon kimaradtak a legnagyobb lehetőségek is, a Vasas reményeit ebben az időszakban Kósz kiváló védései tartották életben.

Csak a 3. játékrész elején fordult elő, hogy két gól volt a különbség a küzdő felek között: ekkor növelte 3-1-re a vendéglátók előnyét szemfüles találatával Varga. A folytatásban azonban folytatódott a kiegyenlített, kemény, de csak közepes színvonalú vízi ütközet, és ebben a görög bajnok bizonyult eredményesebbnek.

A finisben lankadtak a hazaiak, már nem volt olyan hatékony a védekezésük, mint eleinte és a vendég csapat szinte minden kínálkozó lehetőségét kihasználta. Így fordulhatott elő, hogy az utolsó negyed 5. percében előbb kiegyenlítettek a görögök, majd 41 mp-cel a befejezés előtt, gyors egymásutánban lőtt második akciógóllal, a győzelmet és ezzel a Szuper Kupa-elsőséget is megszerezték. A görögök mindössze egyszer, ám számukra a legjobbkor vezettek.

Egyenlő erők csatáját hozta a gálameccs, a BL-győztes rutinosabb játékkal kerekedett felül. A Vasason látszott, hogy az emlékezetes május 19-i bajnoki döntő óta nem játszott tétmérkőzést ebben az összeállításban.

Így a Vasasnak ötödszörre sem sikerült megnyernie a vízilabda Szuper Kupát. Az FTC, a CSZKA Moszkva, a Spandau és Catalunya után az Olimpiakosz is a döntőben bizonyult jobbnak az angyalföldieknél. A Szuper Kupában 21. alkalommal döntötték el, hogy ki a kontinens, s ezzel a világ legjobb csapata, ezúttal először született görög győzelem.

Szuper Kupa döntő
Olimpiakosz Pireusz (görög)-Vasas 6-5 (1-1, 0-1, 2-2, 3-1)
Komjádi uszoda, 1500 néző, V: Caputi (olasz), Vuletic (horvát)

Olimpiakosz Pireusz: Deligiannisz - Humbert 1, Kalakonasz 1, Haciteodoru 1, Trbojevic, Pszihosz, Tomakosz
csere: Platanitisz 2, Hacisz 1, Marulisz

Vasas: Kósz - Madaras 2, Vindisch, Varga T. 1, Hesz, Steinmetz Á., Binder
csere: Tóth F., Mátyás, Gombos, Varga D. 1, Varga Zs. 1

emberelőny: 6/2, illetve 5/3