Kisék őrzik 23. helyüket

2003.01.07. 10:58
A 25. Dakar-rali ötödik, második sivatagi napján a Kis és Czeglédi páros folytatta nagyszerű szereplését, és összetettben őrzik huszonharmadik helyüket. Ilyen előkelő pozíciót magyar egység még nem foglalt el a viadal történetében.
Úgy tűnik, hogy az afrikai terep sem okoz komoly gondot a 292-es rajtszámú Nissan Navarával versenyző Kis Sándornak és Czeglédi Péternek. A mai, Tozeur és El Borma közötti 494 km-ből 285 km volt speciál, vagyis a mért szakasz.

Egyméteres dűnék között folytatódott a száguldás

A pálya a szervezők ígéretéhez híven meglehetősen kemény volt, ennek ellenére a Technosport Hungary gárdája lendületes autózással meg tudta őrizni pozícióját az első harmincban, a huszonnyolcadik helyen értek célba. (Vasárnap a huszonhatodikok voltak.) Ezzel együtt összetettbeli helyezésük nem változott, vagyis a huszonharmadikok, hátrányuk az elsőhöz képest ötvennyolc perc.

A navigátor, Czeglédi Péter elmondása szerint ezen a szakaszon még viszonylag kevés volt a homok, egyméteres dűnék között autóztak. A navigálás sem okozott különösebb problémát, bár az itiner nem volt igazán pontos. Autójuk eddig problémamentesen működött, és bíznak benne, hogy a keddi, El Borma és Ghadames közötti, 278 km-es távot - ebből 228 kilométer a mért szakasz - is abszolválják.

Maszuoka átvette a vezetést

Jakab Fenesivel az oldalán az 50., míg Benyó és Maurer a 77., helyen értek célba. Előbbiek az összesítésben az 53., utóbbiak a 63. helyen állnak. Palik Lászlóék a 89. helyen futottak be, az öt futam után négy hellyel vannak előrébb, hátrányuk a vezetővel szemben több mint két és fél óra. Szalayék vasárnapi búcsúja mellett hétfőn a Liszi, Rack páros is kiesett, miután száznegyvenes tempónál eltörött a kormányösszekötő-rúdjuk, és nem tudták a hibát megjavítani.

A japán Maszuoka győzelmének köszönhetően az összesített rangsor élére ugrott, az eddig vezető Peterhansel a második helyre esett vissza - egy perc különbség sincs köztük -, a dobogó harmadik helyét az ugyancsak japán Sinozuka foglalta el. (Ő már több mint tíz perccel van lemaradva.)

A motorosok között Szilvási Lajos a hétfői szakaszon utolsóelőtti, vagyis a 153. lett, összetettben a 151. Az etapot Sainct nyerte Meoni és Roma előtt, az összetettben is ez a sorrend.