Hófogságba kerülhetnek a kézisek

2003.01.07. 17:48
Az erős havazás miatti közlekedés megnehezíti a sportolók életét is. Előfordulhat, hogy a világbajnokságra készülő férfi kézilabda válogatottnak nem lesz teljes a létszáma a szerda reggeli edzőtáborban. A Paks kosárcsapata útnak sem indult Sopronba.
"A hó rabjai vagyunk. Az e heti programot az időjárás alakítja" - mondta Skaliczki László, a január 20-án kezdődő portugáliai világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A tréner a második helyen zárt stuttgarti torna után hazatért Újkígyósra, ahol, mint elárulta: ki sem lát az ablakon a hótól, és nem tudja, hogy a szerdán délelőtt tízkor esedékes tatai találkozóra odaér-e.

"Az az utasítás, hogy a játékosok is csak akkor induljanak el az edzőtáborba, ha biztonságosan lehet közlekedni"- tette hozzá.

A tervek szerint a válogatott csütörtökön Móron (18 ó) Kuvaittal, pénteken Pápán (18) és szombaton Százhalombattán (15) Katar legjobbjaival találkozik, persze csak akkor, ha eddig nem romlik a helyzet.

Más sportágnak is gondot okozott az erős havazás, hiszen emiatt nem tudott útra kelni a bajnok Atomerőmű férfi kosárlabda csapata Sopronba, a Magyar Kupa-nyolcaddöntő keddi első mérkőzésére. A találkozót az érintettek megállapodása értelmében pénteken pótolják, a visszavágóra pedig egy hét múlva kerül sor Pakson.