Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Síelő nyert a sivatagban

2003.01.16. 18:00
Végre magához tért a Kis--Czeglédi páros, és a 31. helyen ért célba a Dakar-rali 14. versenynapján, a 274 km-es időmérő szakasza végén. Kisék ezzel összesítésben az 51. helyre lépet előre. Palikék még úton vannak, Peterhansel őrzi első helyét.
Kis Sándor és Czeglédi Péter a 14. szakaszon abban reménykedhettek, hogy kivételesen megússzák újabb technikai problémák nélkül (az elmúlt napokban elöbb váltógondjak voltak, aztán eltörött a féltengelyük).

A 31. helyen értek be

Kisék az első ellenőrzési pontig nagyszerűen teljesítettek, mindössze negyven perc volt a hátrányuk az élbollyal szemben. Palikékra több mint másfél órát vertek rá. A hátralévő szakaszokon is jól működött a Nissan, végül a 31. helyen értek célba, legjobb helyezésük az eddigi futamokon a 26. volt. Idejük: 4 óra 27 perc. Palikék az első pontnál 4 óra 23-at futottak, végül az 56. helyet csípték el. A hátralévő három szakasz előtt összesítésben az 52. pozíció az övék, vagyis csupán eggyel vannak Kisék mögött, akik tizennyolc órás büntetést kaptak.

Palikék átlagsebessége egyébként az eddigi futamokon alig több mint 50 km/óra volt. (A vezető Peterhanseléké 114, vagyis a duplája.) Amikor a leglassabban mentek, akkor nem érték el a negyvenet, amikor a leggyorsabban, akkor 63-mal zúsztak.

Síbajnok nyerte a csütörtöki szakaszt

Kisék ezzel a teljesítményükkel az összesített - még nem hivatalos - eredmények szerint felzárkóztak a 49. helyre.

Az élmezőnyben nem történt változás, a vezető Peterhansel a hatodik helyen érkezett be, közvetlenül az összetettben is őt üldöző Maszuoka előtt. A mai etapot egyébként a francia Luc Alphand nyerte, aki két-három éve még a műlesikló Világkupában jeleskedett, de mint a jelekből kiderül, vezetni is tud.