Kitépték a nyelvét, majd eltiltották

2003.01.24. 11:04
A kabalafigura túl közel merészkedett az ellenfél kispadjához, ezért előbb kitépték a nyelvét, majd eltiltották. Horror a kanadai jégen.
az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján Craig MacTavish, az Edmonton Oilers vezetőedzője annyira kiborult csapata 4-3-as vereségén, hogy mérgében kitépte a hazai Calgary Flames kabalaállatának nyelvét.

Harvey kutya, A 90 kilós kabalafigura túl közel merészkedett a vendégek kispadjához, és - úgy tűnik -hangos ugatásával a szakember idegeihez is. A végső dudaszó után MacTavish egyszerűen odalépett hozzá, és egy határozott mozdulattal megfosztotta hosszú piros nyelvétől, majd felhajította azt a nézőtérre.

A calgaryi klub szóvivője elismerte, hogy Harveynak nem szabadott volna az edmontoniak közelében tartózkodnia. A szövetség azonban ennél is tovább ment és egy mérkőzésre eltiltotta a rossz időben rossz helyen lábatlankodó kabalafigurát.

Harvey azóta már visszakapta nyelvét, de a Phoenix Coyotes elleni NHL-találkozón a csapat leközelebb kénytelen lesz a kutya segítsége nélkül küzdeni.