Magyar siker a kard Világ Kupa viadalon

2003.02.01. 17:20
Ferjancsik Domonkos végzett az élen a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó Világ Kupa-versenyen. A döntőben az 1998-ban egyéni világbajnok olasz Luigi Tarantinót győzte le 15-9-re. A dobogóra még egy magyar felállhatott, Nemcsik Zsolt a harmadik helyet szerezte meg.
Ferjancsik végig magabiztosan, látványosan és eredményesen vívott, így megérdemelten győzött - pályafutása során először - a hagyományos budapesti VK-versenyen. A nyolc között előbb a német Bauert, majd az orosz Gyacsenkót verte simán, végül az elődöntőben Nemcsik ellen győztes Tarantinónál is jobbnak bizonyult.

- Azért örülök különösen ennek a sikernek, mert nemcsak úgy az ölembe hullott, hanem keményen megdolgoztam érte, s a taktikus versenyzés eredménye volt - értékelte teljesítményét röviden.

Nemcsik a nyolc között ugyancsak könnyedén nyert, Tarantinóval szemben viszont kissé visszafogottan kezdett. Hiába zárkózott fel ezt követően, a döntő találatot nem ő adta.

- Úgy látszik, nem sokat tanultam fél év alatt. A világbajnokságon ugyanígy egy tussal kaptam ki tőle. Ez bosszantó. A verseny előtt örültem volna a bronzéremnek, így egy kicsit kevésbé - mondta.

Eredmények:
A negyeddöntőben:
Luigi Tarantino (olasz)-Jorge Pina (spanyol) 15-9
Nemcsik Zsolt-Keeth Smart (amerikai) 15-11
Ferjancsik Domonkos-Dennis Bauer (német) 15-8
Alekszej Gyacsenko (orosz)-Dmitrij Lapkesz (fehérorosz) 15-11

Az elődöntőben:
Tarantino-Nemcsik 15-14
Ferjancsik-Gyacsenko 15-10

A döntőben:
Ferjancsik-Tarantino 15-9

A végeredmény:
1. Ferjancsik Domonkos
2. Tarantino
3. Nemcsik és Gyacsenko