Heatley megdöntötte Gretzky rekordját

2003.02.03. 12:10
Nyugati sikerrel zárult az 53. Kelet-Nyugat NHL-gála. A nyugatiak az 5-5-ös döntetlen után büntetőkkel diadalmaskodtak. A keletieket adták viszont a a meccs legjobbját, a négy gólt szerző atlantai Heatley-t egy fekete terepjáróval jutalmazták.
Az elmúlt öt évben nem rendeztek Kelet-Nyugat gálát az észak-amerikai profi jégkorongligában, az NHL-ben. A szervezők úgy gondolták, sokkal nagyobb az érdeklődés az európai és a tengerentúli játékosok csatájára. Ezt alátámasztani látszott, hogy az NHL sztárjai is indulhattak - és jelentős szerepet játszottak - a világbajnokságon és a Salt Lake City-ben rendezett olimpián is.

Ám pont az olimpiai döntő - Kanada -Egyesült Államok 5-2 - mutatta meg, hogy az amerikai földrész erősebb játékerőt képvisel, mint Európa, ezért visszatértek a hagyományos Kelet-Nyugat lebonyolítási rendhez.

Vasárnap a floridai Sunrise-ban A 19 250 néző előtt rendezett 53. All Star-gálán a rendes játékidő és az ötperces hosszabbítás után is 5-5 volt az állás így - először az All Star gálák történetében - büntetőkkel döntötték el a meccset, amelyeket a nyugati csapat nyert 3-1 arányban. Ez volt a negyedik alkalom, hogy túlórázni kényszerültek a csapatok, és előzőleg (1978, 1986, 1988) mindig a Kelet legjobbjai győztek. Az egyébként közönségszórakoztató, látványos mérkőzésen szinte minden támadást gól vagy kapusbravúr zárt le. A mérkőzés legértékesebb játékosának a négy gólt szerző Danny Heatley-t választották.

Az élete első gáláján szereplő atlantai Heatley négy találatával All Star-csúcsot állított be: előtte csak Wayne Gretzky (1983), Mario Lemieux (1990), Vincent Damphousse (1991) és Mike Gartner (1993) volt ennyiszer eredményes.

A 22 éves és 12 napos csatár a legfiatalabb All Star-szereplő, aki legalább háromszor betalált, és ezzel egyetlen nappal megdöntötte Gretzky "korrekordját". Az előző idényben az NHL legjobb újoncának választott Heatley egy metálfekete terepjáróval távozhatott a csarnokból.

53. All Star-gála:
Nyugat-Kelet 5-5 (3-2, 1-2, 1-1, 0-0), büntetőlövésekkel 3-1

Gólszerzők: Forsberg (8.), Modano (9.), Gaborik (16.), Jovanovski (33.), MacInnis (42.), illetve Heatley (6., 11., 23., 34.), Jokinen (50.)
büntető: Näslund, Guerin, Kariya, illetve Heatley

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla