Hingis: Elképzeléhetetlen a visszatérésem

2003.02.07. 13:52
A svájci teniszcsillag, aki minden idők legfiatalabb Grand Slam-tornagyőztese volt, rájött, hogy az élet nem csak a teniszből áll. Ehhez kellett elhúzódó sérülése és 22 évének minden tapasztalata.
"Számomra pillanatnyilag elképzelhetetlen, hogy visszatérjek a pályára. Talán később, de akkor sem hosszú időre. Megértettem, hogy a világ nem csak a teniszről szól. Még csupán 22 éves vagyok, szinte az egész élet előttem áll. Erre szeretnék felkészülni." - mondta Martina Hingis, a svájciak klasszis teniszezője, a L,Equipe című francia sportlapnak.

Hingis 1994-ben állt be a hivatásosok táborába, 1997-ben 16 évesen és három hónaposan megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot, és ezzel a XX. század legfiatalabb egyéni Grand Slam-tornagyőztese lett. Még ugyanebben az esztendőben Wimbledonban és a US Openen is veretlen maradt, a Roland Garroson csak a döntőben maradt alul. Melbourne-ben aztán még 1998-ban és 1999-ben is diadalmaskodott, majd a rákövetkező három finálét elveszítette.

Összesen 209 héten át vezette a világranglistát, 40 egyéni és 36 páros-, közte kilenc Grand Slam-tornán nyert. Keresete meghaladta a 18 millió dollárt.

Problémái 2001-ben kezdődtek, mindkét bokáját megműtötték. Szerinte az olasz Sergio Tacchini sportszergyártó rossz cipői miatt ment tönkre a lába. Pert indított, de ítélet még nem született, mert az amerikai bíróság szerint nem az Egyesült Államokban, hanem Olaszországban kell tárgyalni az ügyet. A cég egyébként viszontváddal élt, hitelrontás miatt jelentette fel Hingist.

A sztár tavaly augusztusban visszatért a pályára, de miután az októberi filderstadti viadal második fordulójában búcsúzott, újra eltűnt. Azóta a Zürichhez közeli kis faluban, Schindellegiben él.

- Iskolába járok, szeretném tökéletesíteni az angol nyelvtudásomat - számolt be "civil" programjáról. - Közben persze legkedvesebb hobbimról, a lovaglásról sem feledkezem meg, most vettem egy nyolc éves lovat.