Klaudia
-4 °C
2 °C

Nem lesz magyar-magyar csata a női Euroligában

2003.02.28. 10:51
Elkerülik egymást a magyar csapatok a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, miután a csütörtöki találkozókon papírforma-eredmények születtek. A Pécs a francia Bourges-zsal, a Sopron a cseh Brnóval mérkőzik majd a Final Fourért.
A magyar csapatok szerdai győzelmei után még annak is meg volt az esélye, hogy a Pécs és a Sopron egymással küzd majd a női kosárlabda Euroligában a négy közé jutásért. (Utolsó meccsén a PVSK a francia Tarbes otthonában nyert, a GYSEV pedig a Schiót múlta felül.) Az azonban látszott, hogy ehhez a papírforma borulása kellett volna, mert a Pécs csak akkor léphetett volna az A jelzésű csoport élére, ha az előtte álló Brno bukott volna a lengyel Pabianice otthonában. A csehek nem tették meg ezt a szívességet a baranyaiaknak, így mindkét csapatunk csoportja harmadik helyén végzett, és a másik csoport második helyezettjét kapja ellenfélül a következő körben. A pécsiek csak magukat okolhatják ezért, mert a Brnót az első fordulóban megverték idegenben, majd kikaptak tőlük a Mecsekalján.

A magyar csapatokra így nehéz ellenfelek várnak a nyolc között. Az álom, a Final Four eléréséhez a Rátgébert László lányainak a Bourges, Dirk Bevilaqua csapatának pedig a már emlegetett Brno gárdáján kell továbblépnie. Egyik sem lesz könnyű feladat, mert a GYSEV eddig idegenben meglehetősen gyengén muzsikált, a Bourges pedig korábban nyerte már meg a legrangosabb női sorozatot. A párharcok kért nyert meccsig tartanak majd, és a csoportjában előbbre végzett csapat kétszer játszhat otthon.

A negyeddöntők következnek
Női Euroliga, 14. forduló
A-csoport:
Podgorica (montenegrói)-Valenciennes (francia) 63-100
A végeredmény: 1. Valenciennes 26 pont, 2. Brno 24, 3. Pécsi VSK 24, 4. Jekatyerinburg 24, 5. Como 20, 6. Tarbes 17, 7. Podgorica 17, 8. Pabianice 16

B-csoport:
Parma (olasz)-Gdynia (lengyel) 64-82
Valencia (spanyol)-Bourges (francia) 54-52
A végeredmény: 1. Gdynia 26, 2. Bourges 23, 3. GYSEV 23, 4. Valencia 22, 5. Ruzomberok 21, 6. Vilnius 20, 7. Parma 18, 8. Schio 15

A negyeddöntők párosításai:
Valenciennes-Valencia
Brno-GYSEV
Gdynia-Jekatyerinburg
Bourges-Pécsi VSK
A párharcok két győzelemig tartanak, a hivatalos játéknapok: március 11. (kedd), 13. (csütörtök) és szükség esetén 20. (csütörtök).