Négygólos Fotex vereség a férfi kézilabda BL-ben

2003.03.01. 18:03
A Fotex Veszprém férfi kézilabda-csapata négygólos vereséget Dániában, Bajnokok Ligája negyeddöntőn. A magyar csapat végig jól tartotta magát, azonban a második félidő közepén egy pár perces rövidzárlat elég volt, hogy a hazaiak ellépjenek. A továbbjutás kiharcolására reális esély van az egy hét múlva sorra kerülő visszavágón.
Az első félidőben szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a legnagyobb különbség két gól volt, amikor is a veszprémiek a játékrész 20. percében 11-9-re vezettek. Zdravko Zovko együttese szinte végig vezetett és ennek értékét növeli, hogy a világbajnokság gólkirálya Perez sokáig csak a kispadon ült.

Azonban így is remekül játszott a magyar csapat, Éles szebbnél szebb gólokkal örvendeztette meg a veszprémi szurkolókat, így a félidőre egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A Magdeburg árnyékában
A párharc érdekessége volt, hogy a tavalyi győztes Magdeburg az elődöntőben a Koldingot, majd a BL-döntőjében a Fotexet győzte le és nyerte meg a legrangosabb európai kézilabda kupát.

A szünet után a dánok Boesen vezérletével mindent megtettek a nagyobb előnyért, ám nem tudtak ellépni a három világbajnokot (Goluza, Jovic, Dzomba) is a soraiban tudó veszprémiektől. A félidő közepénél kisebb rövidzárlat Pásztoréknál - ami tucatnyi kapufát jelentett - míg a túloldalon az északiaknak szinte minden bejött.

A dánok kapust cseréltek, és mint kiderült ez döntő fordulat volt a játékban, hiszen a csereként pályáéra lépő megbabonázta a magyar együttest, mely percekig képtelen volt a kapuba találni. Nem úgy a dánok a túloldalon, akiknek szinte minden bejött, így nem sokkal a vége előtt hat góllal vezetett a hazai gárda.

Szerencsére a magyar bajnok nem omlott össze, sikerült csökkentenie a különbséget, így a jövő heti visszavágón reális esélye van a továbbjutás kiharcolására.

Az eredmény:
Kolding IF - Fotex Veszprém 31-27 (13-13) Kolding: Walstad - Flensborg 4, T. Sivertsson, Bösen 7 (1), Schnuchel 3, Spellerberg 2, Linders 6. Cs.: A. Petersen, Westerholm 4, Forslund 4, R. Petersen 1 (1).
Edző: Ulf Sivertsson.

Fotex: Fazekas - Lazarov 4, Diaz 4, Dzomba 1 (1), Pásztor 6, Éles 2, Jovic 5. Cs.: Sterbik, Gál, Zsigmond, Perez 4, Goluza 1 (1), Csoknyai.
Edző: Zdravko Zovko.