Bravúros Honvéd győzelem a vízilabda BL-ben

2003.03.01. 18:39
Egy góllal nyert a Honvéd a vízilabda Bajnokok Ligája zágrábi csoportrangadóján a Mladost ellen és függetlenül a hátralévő két hazai mérkőzésének eredményétől, már bejutott a május 17-18-i négyes döntőbe.
Noha a találkozó előtt Kovács István a Honvéd trénere úgy nyilatkozott, hogy számára már a döntetlen is elfogadható eredmény lenne, a hazaiak mindössze a találkozó legelején tudtak vezetni. Innen aztán 3-1-re fordított a Honvéd és a mérkőzés végéig egyszer sem engedte ki kezéből az irányítást: mindig nála volt az előny.

A 2. játékrész végén 6-4-re állt a rendkívül kemény meccs Fodorék javára. A hazai pályán nemzetközi kupameccsen több mint két éve veretlen vendéglátók azonban rendre egyenlítettek, de ez csak a harmadik 7 perc végéig (8-8) sikerült nekik.

A hajrában ismét kétszer tudott a magyar bajnok kétgólos vezetést szerezni és ebből egy, az utolsó sípszóig megmaradt, így bravúros vendéggyőzelem született (11-10). Ez a csoportelsőség megőrzését, s a Final Four-ba jutást is jelenti Kovács István legénységének.

A csoportban a Honvéd áll az élen 7 ponttal, az 5 pontos Mladost előtt, az eddig 1-1 pontot szerző Olimpiakosz Pireusz-Olympique Nice találkozóról még nem érkezett jelentés. Két hét múlva, az utolsó előtti, 5. fordulóban a Honvéd a címvédő görögöket fogadja.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 4. forduló:
Mladost Zagreb (horvát)-Honvéd 10-11 (2-3, 3-3, 3-2, 2-3)

Zágráb, V: Bock (német), Borrell (spanyol)
Gólszerzők: Kobescak 3, Stritof, Primorac 2-2, Milakovic, Simenc, Oreb 1-1, illetve Biros 3, Vári, Sugár, Fodor 2-2, Szívós, Molnár 1-1
Emberelőny: 9/4, illetve 9/7