Miért szeretik az angolok Kurnyikovát?

2003.03.03. 16:31
Hosszú szőke haja, telt keblei, formás csípője és hosszú combja miatt rajonganak világszerte Anna Kurnyikováért. Kivéve az angolokat, akik ugyan szintén szeretik az orosz teniszezőnőt, de nem szépsége, hanem sorozatos vereségei miatt.
Egy közvélemény kutatás szerint a brit férfiak többsége nem bájaiért szereti Anna Kurnyikovát. Hiába szerepelt már a legtöbb lap címoldalán, vagy különböző reklámokban, óriásplakáton esetleg videó klipben, angolok mégsem ezért rajonganak érte.

Ők Annát azért szeretik, mert olyan sokat veszít. Ebben lehet valami, hiszen Kurnyikova legkomolyabb eredményét egyéniben még '97-ben érte el, amikor tizenöt évesen Wimbledonban bejutott az elődöntőbe.

Azóta is inkább a reklámoknak és az igen aktív szerelmi életének köszönhetően került az újságok címlapjára, mintsem valamely tornán elért jelentősebb sikerével.

Ezért nem is okozott meglepetést, hogy az év elején visszatért egykori mesteréhez, a teniszpápa Nick Bollettierihez, aki megígérte neki, hogy - akár angliai népszerűségét is kockáztatva - visszaviszi az első tízbe a világranglistán.