BVSC győzelem a vízilabda Magyar Kupában

2003.03.08. 18:13
Rácáfolva a papírformára, a BVSC nyerte a vízilabda Magyar Kupát az esélyesebb és címvédő Vasas ellen, miután a döntőben, hatalmas csata végén egygólos győzelmet aratott. A vasutasok ötödször nyerték meg a kupasorozatot.
Egészen rendkívüli bravúrral jutott a döntőbe a Vasas. A négy góllal elvesztett első elődöntő után, a visszavágon Somossy József alakulata öttel verte a világ legjobb csapatának kikiáltott, öt olimpiai bajnokkal felálló és a bírók egyértelmű támogatását élvező Honvéd-Dominót. A másik ágon a BVSC elöbb tíz (!) gólos különbséggel nyert Szegeden, majd laza döntetlent játszhatot a második mérkőzésen.

A Vasas kirobbanó formája mellett erősebb játékosállományában, és hagyományosan nagy szurkolótáborának támogatásában bízhatott, a BVSC esélyeit javította viszont, hogy rápihenhetett a döntőre, ráadásul az angyalföldiek a bajnokság rájátszása és a Magyar Kupa döntője mellett a jövő heti KEK-döntőre is készülnek.

Szécs és Kósz bravúrok

Az első három játékrészben elsőrorban védekeztek a csapatok, azt viszont kivállóan, emiatt az átlagosnál jóval kevesebb gól esett. Ehhez persze kellett a két olimpiai bajnok kapus, Szécsi és Kósz, akik bravúros védések sorozatát produkálták.

A Vasas kezdett jobban, az első játékrész végére kétgólos előnyt szerzett, de 7 perc elteltével már a BVSC-nél volt az előny (3-2).

Vincze Balázs megúszik

A folytatásban is rendkívül kemény, roppant kiegyensúlyozott csata folyt a medencében, szinte az utolsó pillanatig nyílt volt a küzdelem. A Vasas először visszaszerezte csekély, egygólos előnyét, majd a BVSC még a harmadik negyedben egyenlített.

A hajrában Gerendás György csapata kerekedett felül, köszönhetően elsősorban a 35 esztendős, sokadik virágzását élő Vincze Balázs találatainak. (Vincze korához képest meglepő módon kétszer is villámgyors megúszásból, egyszer pedig a világ végéről lőtt gólt). Az utolsó percben kimaradt egy Vasas-létszámfölény, így megőrizte 7-6-os előnyét a BVSC, ezzel kupagyőztes lett.

Győzelemmével a BVSC egymillió forintos pénzjutalomat (a Vasas 500 ezret), valamint kvalifikácó nyert a Bajnokok Ligáját felváltó Euroligába (a KEK ugyanis megszűnik).

A 2002/2003-as Magyar Kupa végeredménye:
1. BVSC
2. Vasas
3. Honvéd és Szeged

Vízilabda Magyar Kupa-döntő
BVSC-Vasas 7-6 (0-2, 3-0, 1-2, 3-2)

Komjádi uszoda, 2000 néző, V: Juhász, Kiszely

góldobók: Vincze 3, Nitsovits, Császár, Kis, Varjas 1-1, illetve Varga Zs. 3, Vindisch, Binder, Madaras 1-1

emberelőny: 11/3, illetve 17/4
4 méteres: 0, illetve 1/1  • Hírek
  • Személyi kölcsön