Bajnok az Alba Volán

2003.03.13. 20:42
Két év után ismét bajnok lett az Alba Volán jégkorongcsapata. A négy győzelemig zajló bajnoki fináléban a fehérváriak egyetlen sikert sem engedélyeztek a Dunaferrnek. Az Interliga első helye után a magyar bajnoki cím is az Albához került.
Az idei bajnoki döntő furcsasága volt, hogy ezúttal nem volt elég négy győzelem hozzá, ötször kellett nyernie az Alba Volánnak, hiszen az első - 6-5 lett az eredmény - meccset megóvta a Dunaferr, és a szövetség igazat adott a címvédőnek.

A harmadik meccs hozta a legnagyobb csatát

A második találkozón azonban egyáltalán nem volt partiban a két együttes, noha a Dunaferr 1-0-ra még vezetett Sándor góljával, a folytatásban minden összejött a vendég Albának. Palkovics valamint Ocskay vezérletével - mindketten dupláztak -, esélyt sem hagytak az "Acélbikáknak". (Tőkési és Rusznyak volt még eredményes.)

A harmadik fehérvári meccs hatalmas küzdelmet és hosszabbítást hozott - 5-3-ról egyenlített a Dunaferr -, a hirtelen halálban azonban mindössze kilenc másodperc kellett ahhoz, hogy Rusznyak eldöntse az összecsapás sorsát.

Ha páratlan év, akkor Alba Volán

A negyedik, ismét újvárosi meccs előtt derült ki, hogy az első győzelem érvénytelen, ám ez a tény jottányit sem vetette vissza az Albát, 3-2-re megint nyertek. Ocskay és Kangyal révén fordítottak a záróharmadban.

Az ötödik ütközeten nyomasztó fölényben játszott a hazai fehérvári csapat, ráadásképpen a vendégeket az influenza sem kímélte. Az első két harmad után már 3-0 volt az állás, és a különbség megmaradt a két rivális között. Az egyik oldalon Ondrejcsik, Rusznyak, Sille, Palkovics, Ocskay talált be, a másikon Sándor és Ladányi. Az Alba Volán 1981, 1999 és 2001 után lett ismét bajnok. Vagyis, ha páratlan évről van szó, akkor képtelen hibázni Jan Jasko csapata.