Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Döntetlen a KEK-döntő első meccsén

2003.03.15. 20:42
A vízilabda történelem utolsó KEK-döntőjének első felvonása 10-10-es döntetlenre végződött a Komjádi-uszodában a Vasas és a Posillipo Napoli között, a március 29-én esedékes nápolyi visszavágón Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás csapata az esélyesebb.
A második negyedtől eltekintve végig hihetetlenül kemény, szoros és kiegyenlített csatát hozott a KEK-finálé. Az elején a vendégek kihasználták sorozatban kapott létszámfölényes lehetőségeiket, és 2-0-ra elhúztak.

Zsinórban lőtt négy gólt a Vasas

A második játékrész ritkán látható hatalmas fordulatot hozott. A Vasas előbb egyenlített, majd káprázatos játékkal, 3 és fél perc alatt 4 gólt szerezve, 4-4-rol elhúzott 8-4-re.

Ezt követően ismét a várakozásnak megfelelően játszott a rendkívüli sokkot szinte pillanatok alatt kiheverő és a játékvezetők némi jóindulatát profi módon kihasználó vendégcsapat. Nem sokkal a harmadik negyed vége előtt, miután a Vasas emberelőnyt és ziccert is hibázott, már 8-7-et mutatott csak az eredményjelző.

Kásás és Jerisov vitte a vendégeket

Hiába nőtt kettőre a vendéglátók előnye a harmadik 7 perc legvégén, a hajrá megint a nápolyiaké volt. Miközben a kapujuk előtt a Steinmetz-testvérek egymással voltak elfoglalva, a másik oldalon rendre góllal fejezték be akciójukat. Különösen Kásás és Jerisov villogott, jóvoltukból előbb 9-9-re, majd 10-10-re alakult az állás. Ez már a végére sem változott, a döntetlen a Posillipo kupagyőzelmét sejteti.

A Vasas a második játékrészben elképesztő bravúrt produkált, ebbe azonban belefáradt, s nem maradt energiája a kiharcolt előny megtartására. Ebben persze közrejátszott az is, hogy egyik kulcsembere, Varga Tamás csak "másodperceket" töltött a medencében egész heti betegsége után. Az ő hiányát nagyon megérezte Somossy József legénysége.

Hazai környezetben szenvedni szokott a Napoli

A címvédő magyar együttes nehéz, de nem kilátástalan helyzetben várja a március 29-iki nápolyi visszavágót. Némiképpen javíthatja esélyeit, hogy sajátos módon a Posillipo az előző fordulókban rendre idegenben játszott jobban, hazai környezetben csak "szenvedett".

Jegyzőkönyv
Vasas-Posillipo Napoli (olasz) 10-10 (1-2, 7-2, 1-3, 1-3)
KEK-döntő, 1. mérkőzés
Komjádi uszoda, 2500 néző, V: Van Hems (francia), Bookelman (holland)
góldobók: Madaras 3, Mátyás, Varga D., Varga Zs. 2-2, Vindisch 1, illetve Postiglione, Jerisov 4-4, Kásás, Silipo 1-1
emberelőny: 11/6, illetve 12/6
4 méteres: 0, illetve 1/1